Astazi am primit cartea scrisa de prietena mea, Irina

Aceasta carte reprezinta un vis devenit realitate si un mare pas inainte!!

„Pot spune ca cele „110 Trepte de cunoastere” sunt de fapt pasii pe care ai putea sa-i urmezi nu pentru a ajunge mai repede si mai usor la ce iti doresti ci pentru a ajunge mai rapid la esenta ta, la cine esti tu cu adevarat. Cunoscand cine esti cu adevarat si care-i menirea ta pe pamant atragi implinirea tuturor dorintelor tale.”

Sunt carti din multe domenii: spiritualitate, dezvoltare personala, comunicare, relatii, succes, leadership, afaceri, marketing, vanzari, financiar

„O biblioteca intr-o carte: sunt sigur ca vei gasi in cartea Irinei cel putin un titlu care-ti schimbe viata in bine” Luca Dezmir

Am ales pentru voi acest fragment din „Iubirea ca un mod de viata” de Gary Chapman
„Cand iubim sincer pe cei din jur, ne infatisam in fata lor asa cum suntem cu adevarat, adica exact asa cum ne dorim ca ei sa ne perceapa.
Din aceasta carte am selectat 7 secrete ale iubirii:
1. BUNATATEA – „O fapta buna oricat de simpla ar fi, nu este, niciodata, de prisos” Esop
Faptele bune izvorasc din suflet numai daca nu devin un motiv de mandrie personala. Bunatatea se cultiva prin cuvinte de incurajare, de apreciere, sincere si optimiste.

2. RABDAREA – ar fi momentul sa ne obisnuim cu gandul ca oamenii pot gresi si gresesc. „Rabdarea este capacitatea prin care toleram caracterul imperfect al oamenilor”. Ea se reflecta in faptele noastre, in cuvinte si se cultiva printr-o atitudine pozitiva si schimbarea vechilor obiceiuri. Este important sa avem asteptari realiste de la oameni sau sa nu avem deloc.
3. IERTAREA – „nu este un act ocazional ci o atitudine constanta”. Este capacitatea de a ne reconcilia cu cineva care ne-a facut rau, bazandu-ne pe onestitate, compasiune si constiinat de sine. Ea se cultiva prin: iertarea de sine si fata de ceilalti si prin iubirea de sine si de ceilalti.
4. RESPECTUL – reprezinta capacitatea de a-i trata pe ceilalti ca si cum ne-ar fi prieteni apropriati. Se cultiva prin faptul de a stii ca fiecare om intalnit este DEMN de apreciere si ca fiecare duce o lupta in viata.
5. SMERENIA – se refera la a-i lasa pe ceilalti sa se afirme. Este sentimentul de pace sufleteasca, cu ajutorul caruia ne detasam de noi insine si reusim sa apreciem calitatile celor din jur. Se cultiva daca stim ca tot ce am facut in in viata am facut cu ajutorul celorlati. Cunoasterea este limitata si intotdeauna in viata depindem de ceva exterior fie ca ne place, fie ca nu.
6. GENEROZITATEA – inseamna sa daruim din ceea ce suntem si din ceea ce avem, atunci cand situatia o cere.
7. BUCURIA – de a trai prin iubire si in iubire.”

„O carte care te ajuta sa cresti, sa urci pe aceste 110 trepte ale cunoasterii si sa descoperi cine esti cu adevarat” Cristian Stefan
  

Puteti gasi aceasta carte aici: Urmeaza-ti inima!

IMG_20150420_130615

110 Trepte de cunoastere de Irina Gherghilescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *