Bine te-am gasit!

Saptamana 2, ziua 10!

„Citirea rapida necesita un permanent angajament, pentru ca fara un exercitiu repetat, abilitatile dobandite se pierd, nu foarte repede insa indeajuns incat pe termen lung sa nu mai obtinem rezultatele pe care ni le dorim. Nu trebuie sa ne descurajeze faptul ca trebuie sa citim zilnic, pentru ca nu avem nevoie de o perioada foarte mare de timp, cateva minute ne sunt de ajuns. Un episod de 10-15 minute ne este de ajuns pentru a mentine performantele obtinute, ba chiar de a le si imbunatati.” Silviu Vasile

„Exercitiul de astazi, poate obisnui creierul cu miscarea de la stanga la dreapta dar si cu un ritm mai alert. Este un exercitiu important, pentru ca vei combina tehnica de crestere a vitezei cu cea de marire a campului vizual. Vei citi ca pe un tot cele doua cuvinte de la inceput si cele doua cuvinte de la sfarsit.  Vei imperechea cele doua cuvinte si le vei citi impreuna, dupa care vei trece la ultimele doua cuvinte.”

primul•cuvant……………………………………………………………….cuvant•ultimul

Exerseaza in acest fel, 10 de minute.

Apoi, urmatoarele 10 minute, foloseste pointerul.
Privirea ta, va urmari pointer-ul si astfel viteza va creste. INSA…urmareste sa fie totusi o viteza care sa iti permita si sa intelegi textul. Daca observi ca privirea o ia inainte si pointer-ul ramane in urma… E foarte bine. Practic, pointer-ul este un instrument pentru a „forta” privirea sa alerge mai repede peste randuri. Daca privirea este si mai rapida e un semn bun. Puteti face altceva. Puteti tine creionul in lateralul paginii si sa sa punctati randul cu creionul fara sa-l mai plimbati peste cuvinte. Practic, sa bifati cum ar veni randul si sa coborati, rand cu rand in jos, pe masura ce cititi.

ce631b0aca0b748843fe0a787ef94b50

Cititul …ca exercitiu pentru suflet..

Asadar:
reciteste citatul de la inceputul lectiei
– citeste timp de 10 de minute, primele doua cuvinte si apoi ultimele doua cuvinte de pe fiecare rand
– citeste 10 minute folosindu-te de pointer. Daca observi ca privirea o ia inainte si pointer-ul ramane in urma…tine creionul in lateralul paginii si puncteaza randul cu creionul fara sa-l mai plimbi peste cuvinte. Practic, bifeaza cum ar veni randul si coboara, rand cu rand in jos, pe masura ce citesti.
– la final, inchide ochii, respira profund si du mana dreapta la ceafa. Incepe sa-ti masezi ceafa si vei simti cum tot stresul dispare si o senzatie placuta de relaxare apare impreuna cu o stare de eliberare interioara.

Succes!!

Cu drag,
Miky

Antrenament 42 de zile ~ ziua 10 ~

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *