Bine v-am gasit!

Saptamana 3, ziua 15!

„Cea mai comuna scuza este ca nu avem timp si ritmul in care ne traim viata tinde sa ne lase din ce in ce mai putin timp pentru noi.
Insa daca acel spectacol, acea conferinta sau acea expozitie ne-ar aduce un salt evolutiv, daca la nivelul personal am resimti un declick care sa ne activeze potentialul genial atunci cu siguranta nu am lipsi de la acel eveniment.

La fel se intampla si cu cartile pe care le citim, nu vom sti cand si cum se va intampla, doar stim ca la un moment dat se va porni o transformare de ordin personal, iar cu cat vom citi mai mult si mai rapid cu atat ne crestem sansele sa evoluam mai rapid. Iar decizia este intotdeauna a noastra.” Silviu Vasile

Astazi, avem….TEST 🙂

Dupa doua saptamani in care am exersat, si sper din tot sufletul ca ati facut exercitiile, folosind corect indicatiile, e momentul sa verficam din nou viteza cu care citim. Poti folosi tot ceea ce ai invatat in ultimele zile. Insa, acum este important sa citesti textul si sa si intelegi ceea ce citesti. Haideti sa vedem ce se intampla. 

TEXT      1783 CUVINTE

TEXT 2    1711 CUVINTE  (pentru cei care urmeaza cursul a doua oara)

Apoi, calculam viteza:

Numar cuvinte citite: numar secunde obtinute X 60 = numar cuvinte citite pe minut

34c89e82170abc6d18fb4309b7d7b7ce

Buuun!

Sa mergem mai departe, acum.

Pentru urmatoarele 10 minute, vom face un exercitiu de imaginatie. Sa presupunem ca deja citesti cu viteza dubla sau tripla, iar rata de intelegere s-a dublat si ea. Plaseaza-te in viitor peste 1 an. Cum arata viata ta? Cum ai reusit sa folosesti acest instrument care te poate transforma intr-un profesionist? Scrie, folosind cat mai multe simturi. Poate auzi pe cineva drag, cum te lauda sau incurajeaza. Poate ai obtinut chiar un job…Poate vezi un certificat pe care ti-l doreai. Poate cineva iti strange mana si te felicita pentru performantele tale. 

Acest exercitiu este important deoarece vei vedea ce teluri si dorinte ai si de care poate nu ai fost pe deplin constient, iar acum le poti vizualiza. Cu cat vei face mai des acest exercitiu cu atat vei vedea cum mintea incepe sa vada mai multe oportunitati. Ele au existat intotdeauna doar ca nu erai constient de existenta lor.

La final revede cele 10 avantaje ale citirii rapide pe care le-ai notat la inceputul cursului.

Asadar:
reciteste citatul de la inceputul lectiei
– testul de viteza
– exercitiul de vizualizare. Imagineaza-ti ca citesti cu 500- 1000 de cuvinte pe minut (viteza pe care tu ti-o doresti) si scrie folosind cat mai multe simturi cum s-a schimbat viata ta. 
– la final reciteste cele 10 avantaje ale citirii rapide pe care le-ai notat la inceputul cursului.

Succes!!

Cu drag,
Miky

Antrenament 42 de zile ~ ziua 15 ~

5 comentarii la „Antrenament 42 de zile ~ ziua 15 ~

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *