Bine v-am gasit!

Saptamana 4, ziua 22!

„Citeşte. Numai citind mereu creierul tău va deveni un laborator nesfîrşit de idei şi imagini”
Mihai Eminescu

 

Incepand de astazi, vom introduce un mic exercitiu care combina: respiratia, eliberarea de stres sau ganduri, atentia pe momentul prezent. Iata in ce consta.

  • gaseste o pozitie confortabila (poate fi pe un scaun la birou, cu spatele drept) si incearca sa ramai pe cat posibil nemiscatmeditatie-pe-scaun
  • apoi, fii atent la felul in care respiri si observa cum respiratia, devine din ce in ce mai inceata, mai fina, catifelata as spune chiar 🙂meditation-for-beginners
  • si ultimul aspect la care sa fii atent este ca atunci cand respiri, inspirul si expirul sa se faca printr-un orificiu imaginar din mijlocul pieptului. Iti poti imagina de ex, cum la expir in mijlocul pieptului tau se deschide o minunata floare (alege tu una)

2006-08-18-2002-7-19-he05

 

Deci, nemiscat, cu respiratia usoara, catifelata si cu atentia in mijlocul pieptului. Durata acestui exercitiu, 2-3 minute. Il vom face incepand de acum inainte de fiecare sesiune de exercitiu. Si vi-l recomand cu drag, ori de cate ori va pregatiti sa cititi.

In continuare, pentru urmatoarele 5 minute, faci  un survol mental al paginilor si citesti doar cuvintele care incep cu litera M

Apoi, pentru urmatoarele 5 minute, numeri cuvintele de pe fiecare rand si scrii in partea din dreapta ce ai obtinut, ca in exemplul urmator:

„Indiferent in ce situatie te afli si                        7
indiferent cat de mult ai contribuit                   13
la crearea ei, tu faci intotdeauna                        19
tot ceea ce iti sta in puteri, tinand                      27
cont de nivelul de intelegere, de                         33
luciditatea si de cunoasterea de care dispui.”  40

Urmeaza 5 minute in care citesti in ritmul propriu, desigur indicat ar fi sa aplici din tehnicile invatate pentru a creste viteza.

Asadar:
reciteste citatul de la inceputul lectiei
iti linistesti corpul, mintea si respiri fiind atent in mijlocul pieptului
– citeste 5 minute, doar cuvintele care incep cu M.  Apoi 5 minute, numara cuvintele si scrie in dreapta randului, numarul lor. Inca 5 minute citeste in ritmul propriu.
– la final, aseaza-ti ambele coate paralel pe birou. Plaseaza-ti ambele coate in paralel pe birou – ele vor fi astfel eliberate de tensiune si iti vor oferi o mare stabilitate. Pune-ti apoi degetele mari la nivelul maxilarului si degetele aratatoare pe tample si maseaza usor cu miscari circulare.

Succes!!

Cu drag,
Miky

Antrenament 42 de zile ~ ziua 22~

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *