Bine v-am gasit!

Saptamana 4, ziua 24!

„Nu e alta mai frumoasă şi de folos în toată viaţa omului zăbavă decât cititul cărţilor”  Miron Costin

e0eefe72497bc903060d7ba6f0b1cc71

 

Incepi cu exercitiul de relaxare invatat. Deci, te asezi confortabil, cu spatele drept, esti atent la respiratie, care devine din ce in ce mai usoara, catifelata, si iti imaginezi ca expirul se realizeaza printr-un orificiu imaginar din mijlocul pieptului, deschizandu-se o floare. Ramai asa pentru 2-3 minute.

Vom adauga un alt gen de exercitiu. Este foarte bun pentru dezvoltarea musculaturii oculare si pentru marirea campului vizual.

Textul este in limba engleza. Eu am sa notez cerintele, asa cum apar ele in material:

  • urmareste obiectul cu privirea
  • concentreaza-te pe mijlocul ecranului si incearca sa vizualizezi marginea exterioara a cercului pe masura ce acesta isi mareste diametrul. Insa, focus, in centru ecranului
  • incearca sa recunosti cat mai multe cuvinte pe masura ce apar pe ecran
  • urmeaza un text in engleza. Daca stii, urmareste textul. Daca nu stii, tot urmareste textul, chiar daca nu intelegi sensul cuvintelor. Exersezi privirea, urmarind cuvintele asa cum apar pe ecran.

Apoi, vei citi timp de 10 minute, la fel ca ieri, doar ca intr-un ritm mai rapid. In sensul ca vei trage mult mai rapid de la mijlocul randului spre capete, la o viteza dubla fata de cea cu care citesti. De asemenea, e important sa si intelegi ceea ce citesti. Te poti juca alternand diverse viteze de citire pentru a realiza ce inseamna citirea flexirapida.

Urmatoarele 5 minute, citeste liber.

Asadar:
reciteste citatul de la inceputul lectiei, relaxeaza-te si urmareste materialul video
– citeste 10 minute, pornind de la mijlocul randului spre margini ajutandu-te de degetul mare si cel aratator. Sau de amandoua mainile si de cele doua aratatoare. Apoi 5 minute, citeste liber.
– la final, aseaza-te confortabil. Freaca-ti mainile una de cealalta pana cand le simti fierbinti. Inchide ochii, dupa care acoperai cu palmele… fara sa apesi pe globii oculari . Respira adanc, incet si uniform, in timp ce te gandesti la un eveniment fericit sau chiar vizualizezi o scena, sau doar repeti cuvantul relaxare / vindecare. 

Succes!!

Cu drag,
Miky

Antrenament 42 de zile ~ ziua 24~

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *