Bine v-am gasit!

Saptamana 5, ziua 29

„Să citești cărți bune este ca și cum ai purta o conversație cu cei mai de seamă oameni ai secolelor trecute”
Descartes

Ca de obicei, incepi cu exercitiul de relaxare invatat. Deci, te asezi confortabil, cu spatele drept, esti atent la respiratie, care devine din ce in ce mai usoara, catifelata, si iti imaginezi ca expirul se realizeaza printr-un orificiu imaginar din mijlocul pieptului, deschizandu-se o floare. Ramai asa pentru 2-3 minute.

Astazi, avem….TEST :)

Dupa patru saptamani in care am exersat, si sper din tot sufletul ca ati facut exercitiile, folosind corect indicatiile, e momentul sa verficam din nou viteza cu care citim. Poti folosi tot ceea ce ai invatat in ultimele zile. Insa, acum este important sa citesti textul si sa si intelegi ceea ce citesti. Haideti sa vedem ce se intampla. 

Click aici:   Text….1610 cuvinte

Citim, ne cronometram timpul.

Apoi, calculam viteza:

Numar cuvinte citite: numar secunde obtinute X 60 = numar cuvinte citite pe minut

1907509_943561285664993_4535886912290205786_n

 

Sa mergem mai departe, acum.

Pentru urmatoarele 10 minute, vom relua exercitiul de imaginatie. Sa presupunem ca deja citesti cu viteza dubla sau tripla, iar rata de intelegere s-a dublat si ea. Plaseaza-te in viitor peste 1 an. Cum arata viata ta? Cum ai reusit sa folosesti acest instrument care te poate transforma intr-un profesionist? Scrie, folosind cat mai multe simturi. Poate auzi pe cineva drag, cum te lauda sau incurajeaza. Poate ai obtinut chiar un job…Poate vezi un certificat pe care ti-l doreai. Poate cineva iti strange mana si te felicita pentru performantele tale. 

Acest exercitiu este important deoarece vei vedea ce teluri si dorinte ai si de care poate nu ai fost pe deplin constient, iar acum le poti vizualiza. Cu cat vei face mai des acest exercitiu cu atat vei vedea cum mintea incepe sa vada mai multe oportunitati. Ele au existat intotdeauna doar ca nu erai constient de existenta lor.

La final revede cele 10 avantaje ale citirii rapide pe care le-ai notat la inceputul cursului.

Asadar:
reciteste citatul de la inceputul lectiei
– testul de viteza
– exercitiul de vizualizare. Imagineaza-ti ca citesti cu 500- 1000 de cuvinte pe minut (viteza pe care tu ti-o doresti) si scrie folosind cat mai multe simturi cum s-a schimbat viata ta. 
– la final reciteste cele 10 avantaje ale citirii rapide pe care le-ai notat la inceputul cursului.

Succes!!

Cu drag,
Miky

Antrenament 42 de zile ~ ziua 29~

Un comentariu la „Antrenament 42 de zile ~ ziua 29~

  • 16/11/2015 la 20:04
    Legătură permanentă

    exercitiile 23 si 26 sunt foarte importante pentru mine. Subvocalizarea…la mine nu merge cu hmmm si aumm…Cred ca unuil din citatele date de tine pe la lectia 20si e sugestiv-traieste ce citesti…..reduce din ea. Recitirea textului cu siguranta ca va aduce un scor mai bun, pentru ca deja e descifrat. trebuie alt text. Oricum 508. Cam putintel. E clar ca trebuie sa mai exersez. Spune-mi, Miki, tu cand arunci privirea pe primul rand te uiti in mijloc?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *