Bine v-am gasit!

Saptamana 5, ziua 30!

„Unul dintre secretele citirii rapide este practica zinică. Tehnica poate fi învăţată într-un timp scurt, dar tot ce urmează este un proces intens de antrenament şi de schimbare a modului în care creierul primeşte şi procesează informaţie din ce în ce mai multă şi de o calitate superioară.” Silviu Vasile

1966168_941781339176321_3348601489091925099_o

Incepi cu exercitiul de relaxare invatat. Deci, te asezi confortabil, cu spatele drept, esti atent la respiratie, care devine din ce in ce mai usoara, catifelata, si iti imaginezi ca expirul se realizeaza printr-un orificiu imaginar din mijlocul pieptului, deschizandu-se o floare. Ramai asa pentru 2-3 minute.

Astazi, vei cauta cuvinte. Pentru inceput cele de 2 litere. Concret, scanezi pagina si te opresti doar la cuvintele formate din doua litere pe care le vei citi. Pe celelalte le vei ignora ca si cum nu ar exista. Timp de 4 minute, cu un minut pauza.

Reiei cartea de antrenament si de data aceasta cauti cuvintele formate din 3 litere. Doar pe ele le citesti. Din nou timp de 4 minute cu un minut pauza.

Desigur, urmeaza cuvintele formate din 4 litere, timp de 4 minute, cu un minut pauza.

Rolul acestor exercitii este sa reduca regresia (adica reluarea textului citit anterior), sa cresti viteza de citire si sa gasesti cuvinte sau idei cheie.

Pentru urmatoarele 5 minute, gandeste-te si chiar noteaza raspunsul urmatoarelor intrebari:

Ce ai face daca nu ai fi conditionat de factorul timp? Daca ai avea banii, sanatate si energie?  Care ar fi cele 5 lucruri pe care le-ai face pentru tine si pentru evolutia personala?

Asadar:

reciteste citatul de la inceputul lectiei
– cauta timp de cate 4 minute, cuvinte formate din 2 litere, apoi din 3 litere si din 4 litere, cu cate un minut pauza intre exercitii
– la final, da frau liber imaginatiei si gandeste-te la ce anume ai face pentru tine si pentru evolutia ta, daca nu ai fi conditionat de bani, timp, sanatate, energie? Daca le-ai avea pe toate din plin, ce anume ai face?

 

Succes!!

Cu drag,
Miky

Antrenament 42 de zile ~ ziua 30~

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *