Bine v-am gasit!

Saptamana 5, ziua 33!

„Trebuie să citim pentru a avea putere. Omul care citeşte trebuie să trăiască intens. Cartea trebuie să fie o sferă de lumină în mâinile cititorului.”
Ezra Pound

11329813_942597669094688_3994788296721918850_n

Incepi cu exercitiul de relaxare invatat. Deci, te asezi confortabil, cu spatele drept, esti atent la respiratie, care devine din ce in ce mai usoara, catifelata, si iti imaginezi ca expirul se realizeaza printr-un orificiu imaginar din mijlocul pieptului, deschizandu-se o floare. Ramai asa pentru 2-3 minute.

Astazi, pe durata antrenamentului folosim pointer-ul. Cateva randuri citesti cu viteza ta obisnuita, apoi maresti progresiv ritmul. Poti ajunge la o viteza dubla. Deci, practic, pointer-ul se misca peste rand cu o viteza dubla decat cea cu care citesti tu in mod obisnuit. Dupa 2 minute, te opresti si povestesti in gand sau cu voce tare, despre ce anume ai citit. Te poti ajuta de intrebarile: Cine? Cand? Care? Cum? Unde?

Apoi, reiei, pentru alte doua minute. Incepi normal, cateva randuri. Apoi maresti viteza cu care se plimba pointer-ul peste rand, ajungi la dublu vitezei tale de citire. Citesti asa 2 minute. La final, povestesti despre ce ai citit.

5 sesiuni, de cate 4 minute. 2 minute pentru citit, 2 minute pentru povestit.

Asadar:
reciteste citatul de la inceputul lectiei
– lucreaza 5 sesiuni, de cate 4 minute. 2 minute pentru citit, 2 minute pentru povestit.
– la final, aseaza-te confortabil. Freaca-ti mainile una de cealalta pana cand le simti fierbinti. Inchide ochii, dupa care acoperai cu palmele… fara sa apesi pe globii oculari . Respira adanc, incet si uniform, in timp ce te gandesti la un eveniment fericit sau chiar vizualizezi o scena, sau doar repeti cuvantul relaxare / vindecare. 

Succes!!

Cu drag,
Miky

Antrenament 42 de zile ~ ziua 33~

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *