Bine v-am gasit!

Saptamana 6, ziua 36!

„Citirea rapida inseamna detasare, relaxare si incredere in forte proprii, inseamna mai inainte de toate trecerea creierului intr-o stare superioara in care este capabil sa parcurga tot mai rapid textele pe care le citim si sa inteleaga mai repede si mai bine. Daca vreti este un upgrade mental.” Silviu Vasile

Astazi, un alt fel de exercitiu.  In cartea , este tratat „regeste” subiectul: Fluxul de imagini. Si nu intamplator, desigur. Imaginile reprezinta limbajul subconstientului nostru. Nu citim, doar de dragul cititului, citim sa retinem, citim sa devenim mai buni fiecare in domeniul lui, citim pentru a fi mai bogati in toate privintele. Pe masura ce citim, gandirea noastra devine dinamica. Apar tot mai multe idei extraordinare, imagini… Pentru a beneficia la maxim de acestea, e necesar sa le intelegem si sa le punem in aplicare.

Ei bine, fluxul de imagini este un astfel de exercitiu.

00006047_large peisaj_de_iarna_8-1280x1024 peisaj-de-vara-3_5c2fde61d23b12

Incepi cu exercitiul de relaxare invatat. Deci, te asezi confortabil, cu spatele drept, esti atent la respiratie, care devine din ce in ce mai usoara, catifelata, si iti imaginezi ca expirul se realizeaza printr-un orificiu imaginar din mijlocul pieptului, deschizandu-se o floare. Ramai asa pentru 2-3 minute.

Apoi alegi una dintre imagini. O privesti timp de un minut, dupa care deschizi caietul si scrii ce ai vazut. DIN MEMORIE. Nu mai privesti imaginea, decat la sfarsit pentru a te putea verifica.

Sunt cateva reguli: Foloseste timpul prezent si folosind cat mai multe simturi. (Acum vad.., aud.., simt racoare, miros iarba prospata sau fanul, gust un bob de strugure, etc.)

Poti descrie cu voce tare sau poti scrie. Alegerea iti apartine. Doar sa fie cu lux de amanunte si din memorie.

La final pentru timpul ramas, deschide cartea de exercitiu si citeste aplicand oricare din tehnicile invatate pana acum.

Asadar:
reciteste citatul de la inceputul lectiei
– descrie una dintre imagini, timp prezent, cat mai multe simturi implicate, in scris sau cu voce tare. Apoi  citeste liber, folosind una dintre tehnicile invatate. 
– aseaza-ti ambele coate paralel pe birou. Plaseaza-ti ambele coate in paralel pe birou – ele vor fi astfel eliberate de tensiune si iti vor oferi o mare stabilitate. Pune-ti apoi degetele mari la nivelul maxilarului si degetele aratatoare pe tample si maseaza usor cu miscari circulare.

Succes!!
Cu drag,
Miky

Antrenament 42 de zile ~ ziua 36~

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *