Bine v-am gasit!

Saptamana 6, ziua 37!

„Citirea rapida este un proces controlat in proportie de 100% de tine. Nu e nimic magic, nu este marketing ieftin, este pur si simplu stiinta. Trebuie sa accepti faptul ca mintea ta poate functiona la un nivel foarte ridicat. Creierul tau poate face de zece ori mai multe conexiuni decat face acum. Poate ca nu intamplator cei care fac de zece ori mai multe conexiuni neurale castiga si de zece ori mai multi bani. Oricat de mica sau de mare este valoarea ta astazi ea va creste cu ajutorul citirii rapide, iata de ce se spune ca nu conteaza de unde vii important este unde te indrepti, iar alegerea este intotdeauna a ta.” Silviu Vasile

Incepi cu exercitiul de relaxare invatat. Deci, te asezi confortabil, cu spatele drept, esti atent la respiratie, care devine din ce in ce mai usoara, catifelata, si iti imaginezi ca expirul se realizeaza printr-un orificiu imaginar din mijlocul pieptului, deschizandu-se o floare. Ramai asa pentru 2-3 minute.

Cand apreciezi ca te-ai relaxat, roteste ochii in sensul acelor de ceasornic, apoi contra-sensul acelor de ceasornic. Repeta acest exercitiu de 3 ori, cu mentiunea ca la fiecare schimbare a directiei de rotatie sa clipesti de cateva ori. Este un exercitiu de marire a campului vizual. 

Urmeaza sa deschizi cartea de antrenament si sa citesti cate doua cuvinte, iar cand vei ajunge la ultimele trei sau patru cuvinte vei trece la randul urmator. Deci practic treci cu privirea peste ultimele cuvinte. 

11403377_10204921917142878_2074210829476236272_n

Asadar:
reciteste citatul de la inceputul lectiei
– executa exercitiile de marire a campului vizual, de rotire a ochilor.  Apoi citeste cate doua cuvinte, iar cand ajungi la ultimele 3-4 cuvinte, treci pe randul urmator.
Aseaza-ti ambele coate paralel pe birou. Plaseaza-ti ambele coate in paralel pe birou – ele vor fi astfel eliberate de tensiune si iti vor oferi o mare stabilitate. Pune-ti apoi degetele mari la nivelul maxilarului si degetele aratatoare pe tample si maseaza usor cu miscari circulare.

Succes!!

Cu drag,
Miky

Antrenament 42 de zile ~ ziua 37~

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *