Bine v-am gasit!

Saptamana 6, ziua 40!

„Cu cat vei constientiza mai clar obiectivul tau cu atat vei simti dorinta de a sti mai mult, vei dori sa accesezi mai multa informatie. Accesul la informatia de calitate devine astfel o NEVOIE. Cu cat aceasta nevoie va fi mai mare cu atat vei cauta resurse cu mai multa implicare.” Silviu Vasile

Incepi cu exercitiul de relaxare invatat. Deci, te asezi confortabil, cu spatele drept, esti atent la respiratie, care devine din ce in ce mai usoara, catifelata, si iti imaginezi ca expirul se realizeaza printr-un orificiu imaginar din mijlocul pieptului, deschizandu-se o floare. Ramai asa pentru 2-3 minute.

Confucius

Astazi, vei citi de pe calculator. Pentru a-ti fi mai usor, am pregatit un material pentru tine: Profetiile de la Celestine

– vei seta pagina de word pe tot ecranul
– vei folosi fonturi cat mai mari si
– te vei folosi de optiunea – pagedown, folosind un ritm cat mai rapid (te deplasezi, folosind sagetile)
Citeste timp de 20 de minute. Alterneaza viteza cu care citesti (citire flexirapida). Foloseste pointer-ul (degetul aratator), grupeaza cuvintele cate 2-3.

 

 

Asadar:
reciteste citatul de la inceputul lectiei
– citeste textul propus, tinand cont de indicatiile date
– timp de 5-7 secunde inchide ochii, si tine-i strans, apoi timp de 5-7 secunde ii relaxezi dar raman tot inchisi. Apoi pentru alte 5-7 secunde deschizi ochii si privesti cu ochii mariti (holbat), apoi timp de 5-7 secunde clipesti. 

Succes!!

PS Si felicitari!! Aceasta este ultima lectie a programului! Duminica vom testa inca o data viteza de citire! 🙂

Cu drag,
Miky

Antrenament 42 de zile  ~ ziua 40~

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *