La inceputul lunii noiembrie am avut bucuria de a o cunoaste pe Mabel Katz, unul dintre instructorii de Ho`oponopono. A venit pentru un curs in Bucuresti. Dupa conferinta am notat ideile intr-un articol, aici

Tot la conferinta, am luat si cartea, proaspat iesita de sub tipar, Cea mai usoara cale. Editie speciala. Rezolva-ti problemele si alege drumul iubirii, fericirii, bogatiei si vietii pe care ai visat-o.

cea-mai-usoara-264504

Cu drag am sa va notez cateva idei. Imi place si rezonez atat de mult cu invatatura aceasta incat am luat decizia sa o citesc o data pe luna, timp de cel putin un an de zile.

Asadar:

Ce este Ho`oponopono?

Ho`oponopono este un proces de iertare, cainta si transformare. De fiecare data cand folosim oricare dintre uneltele sale, ne asumam 100% raspunderea si ne cerem iertare (de la noi insine, de la Divinitate). Invatam ca tot ce apare in viata noastra este doar o proiectie a „programelor” noastre. Putem alege sa ne detasam si sa le observam, sau sa reactionam si sa ne lasam prinsi de ele.

Stergand, curatand si inlaturand amintiri stravechi, noi permitem transmutarea acestora si incepem sa traim conform Sinelui nostru adevarat.

Viata este grea pentru ca noi credem ca suntem singuri. Pentru ca nu stim cine suntem si pentru ce suntem aici.
Cand descoperim cine suntem si cat suntem de puternici, intelegem ca nu avem de ce ne teme. Mereu ni se poarta de grija. Mereu suntem protejati.

Arta hawaiiana Ho`oponopono foloseste doua unelte foarte importante: cuvintele „te iubesc” si „multumesc”. Atunci cand le folosim cu voce tare si le adresam cuiva, sunt incredibil de puternice si valoroase. Cateodata, chiar daca nu simti asta din toata inima, vei vedea ca este extraordinar de puternic sa faci urmatorul lucru: cand cineva spune ceva care te deranjeaza, sau consideri ca-ti face o nedreptate, in loc sa-i spui verde-n fata ce gandesti, poti repeta in gand, de cate ori este necesar, „Te iubesc. Te iubesc!” sau „Multumesc. Multumesc! Multumesc.”

images (1)

Viata este ca un film pe care l-am vazut deja de multe ori si care se tot repeta si se repeta, deoarece continuam sa reactionam de fiecare data.

Reactia noastra la probleme este o repetitie de amintiri. Problemele sunt deseori obstacole pe care le-am intalnit deja, dar pe care nu le-am rezolvat niciodata. Din acest motiv, situatia revine pentru  a ne da posibillitatea sa reactionam intr-un alt fel. Oamenii apar deseori in viata noastra pentru a ne arata acele parti din noi asupra carora trebuie sa lucram. Relatiile sunt pur si simplu niste oglinzi in care ne reflectam. Putem alege sa nu reactionam. Putem intoarce celalalt obraz. Obrazul iubirii. Stiind asta, devinim constienti si alegem sa ne asumam responsabilitatea.

De ce sa curatam? De ce sa cerem iertare? 

Pentru ca vrem sa fim liberi, pentru ca ne-am saturat sa traim minciunile pe care am ales sa credem,  pentru ca am suferit destul. Este timpul sa ne regasim, sa ne descoperim, sa fim fericiti, sa ne bucuram de viata ,sa ne iubim si sa ne acceptam exact asa cum suntem.

Avem doua optiuni: putem trai in conformitate cu cine suntem noi cu adevarat sau in conformitate cu programele noastre, sa ne lasam ghidati de inspiratia divina sau de programele pe care le-am incercat in trecut si nu au functionat. Cu cat stergem mai mult din ele, cu atat mai repede incepem sa traim experienta a cine suntem noi cu adevarat. Singurul motiv al existentei noastre in lumea asta este sa descoperim cine suntem. Prin curatarea pe care o facem utilizand metoda Ho`oponopono, ne putem descoperi adevarata identitate.

Ho`oponopono ne duce inapoi in vid, la zero, astfel incat Inspiratia sa apara in vietile noastre si sa ne ghideze, sa putem fi in locul potrivit, la momentul potrivit.

Da, cu adevat o carte si o invatatura minunata!! Recomand cu mult drag si multa caldura!

O gasiti aici: Cea mai usoara cale!

Cea mai usoara cale de Mabel Katz

Un comentariu la „Cea mai usoara cale de Mabel Katz

  • 17/12/2018 la 08:38
    Legătură permanentă

    Inspirația divină este mai degrabă cadoul divin către Sine. Nu depinde de noi momentul divin când primim cadoul divin. Abandonul total al liberului arbitru precum si abandonul corpului fizic în favoarea divinității , recunoașterea planului divin în tot și în toate . A fii în posesia Lui ca un instrument util de iubire și vindecare . Creatorul ! Divinul , devine una cu instrumentul. Momentul Divin este acel Acum și Aici. Creatorul este una cu propria creatie .

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *