Buna!
Bine te-am regasit!

Astazi vin catre tine cu doua recomandari. Doua carti speciale prin mesajul lor, fiecare dintre ele invatandu-ma sa inteleg mai bine importanta reactiilor mele fata de diversele contexte in care ma pot afla la un moment dat.

Cele 5 limbaje ale scuzelor de Gary Chapman & Jennifer Thomas 

E drept ca mi s-a intamplat sa-mi cer scuze si sa am impresia ca nu este suficient pentru celalalt dar in acelasi timp sa nu inteleg ce mai am de facut. Si bineinteles, reversul, cand mi s-au cerut scuze dar le-am perceput ca insuficiente. Am aflat astfel ca exista limbaje ale scuzelor asa cum exista si limbaje ale iubirii. Si oricat de mult te straduiesti sa ii transmiti celuilat iubirea sau scuzele tale, daca nu ii vorbesti pe „limba” lui, el nu te va intelege. Va considera ca ceva lipseste si nu se va simti implinit.

  • Exprimarea regretului: Imi pare rau
  • Acceptarea responsabilitatii: Am gresit
  • Indreptarea greselii: Cum pot sa ma recompensez fata de tine?
  • Angajamentul sincer: Voi incerca sa nu mai fac asta
  • Solicitarea iertarii: Te rog sa ma ierti

Sunt pasii absolut necesari care stau la baza unor relatii bazate pe respect, autenticitate si consideratie fata de partener.

Miracole la indemana de Arielle Essex
Alegeri care vindeca si construiesc rezilienta

Ca in multe alte situatii asemanatoare, o provocare legata de sanatate, te ghideaza pas cu pas catre vindecare si apoi catre impartasirea acestei descoperiri cu ceilalti. Intr-un limbaj simplu si placut, autoarea ne face partasi la transformarea ei. Desi devastatoare la inceput, boala, poate fi un ghid interior exceptional pe care daca reusesti sa-l intelegi te alchimizeaza, te preschimba intr-o versiune luminoasa a ta. E nevoie de multa tarie interioara, perseverenta, credinta si acceptare. O constanta atentie catre mesajele din interiorul tau si o tenacitate extraordinara in a le da curs si a le duce la implinire. Si la fel ca alchimistul care transforma plumbul in aur asa si tu reusesti pas cu pas sa-ti schimbi gand dupa gand, emotie dupa emotie, vibratie dupa vibratie. Si ajungi ca recunostiinta, bunavointa, iubirea, iertarea sa fie expresia ta cea mai evidenta.

In incheiere, iti las un exercitiu din carte:

Lasati sentimentele sa va conduca
„Cand aveti nevoie de indrumare de la sinele vostru adevarat, trebuie doar sa va racordati la propriile voastre sentimente. Deveniti constienti de mesajele subtile care va sunt transmise. Un mod simplu de a va lasa condusi de sentimente este sa fiti atenti la respiratie. Puneti mana pe abdomen, acolo unde puteti simti miscarea  in timpul inspiratiei si al expiratiei. Apoi, ganditi-va  la alegerile pe care le-ati putea face, de exemplu,  ganditi-va la doua destinatii de vacanta diferite. Imaginati-va una dintre ele in cele mai mici detalii: cum arata, ce se poate auzi si simti acolo. Fiti atenti la respiratie. Apoi, imaginati-va o alta alegere si observati cum se schimba ritmul respiratiei sau ce simtiti diferit. Aceasta modificare subtila a respiratiei va dezvaluie preferintele.
In cazul in care nu va este foarte clar, incercati acelasi experiment cu doua persoane diferite: una care va place foarte mult si alta despre care credeti ca e dificila. Ganditi-va la fiecare si fiti atenti la orice schimbarea a ritmului respiratiei voastre. Remarcati diferenta. Acest lucru poate fi extrem de util pentru tot felul de decizii si alegeri. Chiar si alegerea unui meniu la restaurant. Nu va lasati stapaniti de dorinte seducatoare. Daca intrebati, adevaratul vostru sine va va spune, in liniste, ce vi se potriveste.”

Cele 5 limbaje ale scuzelor & Miracole la indemana

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *