„Cred in fiintele umane si cred ca fiecare dintre noi poate fi facut responsabil pentru crearea unei vieti etice care ne permite sa ne intelegem cu ceilalti, indiferent de credintele religioase sau politice. Daca vom face treaba buna in aceasta privinta, toate celelalte lucruri se vor aseza la locul lor firesc”

1163729

Este cu adevarat o frumusete sa citesti o carte scrisa de oameni de stiinta, neurologi despre Dumnezeu, despre meditatie, despre efectele Zen-ului, al tehnicilor yoga sau ale contemplatiei. Dupa ce initial iti prezinta partea tehnica, te familiarizeaza in termeni ce pot fi intelesi si de cei mai putini initiati in domeniu, urmeaza tehnici si exercitii si rezultatele lor asupra creierului si corpului nostru.  Recunosc, cel mai mult am apreciat cele 12 exercitii prin care suntem invitati sa practicam. 🙂
Partea interesanta este demonstrarea stiintifica a faptului ca tehnicile functioneaza chiar daca sunt adaptate si golite uneori de continutul lor religios.  Suntem diferiti si ceea ce conteaza cu adevarat este sa gasim sau sa modelam tehnicile in asa fel incat este sa se potriveasca intereselor si nevoilor noastre.

Am sa impartasesc cu voi unul dintre aceste exercitii.
Este despre: a transmite altora bunatate si iertare
1.Incepeti prin a sta in liniste. In primul rand transmiteti-va iubire voua insiva repetand de zece ori urmatoarea rugaciune, fie cu voce tare, fie in gand:
„Fie sa fiu fericit.
Fie sa fiu bine.
Fie sa fiu plin de bunatate si pace.”
Observati cum va face rugaciunea sa va simtiti. Daca va simtiti inconfortabil, repetati aceasta rugaciune transmitand iubire cuiva pe care il iubiti – un prieten sau animalul preferat: „Fie sa fii fericit, fie sa fii bine, fie sa fii plin de bunatate si pace.” Continuati sa repetati pana ce va simtiti plin de o atitudine calda, de compasiune fata de acea persoana.
2.Intoarceti acum acea energie si directionati-o spre voi insiva: „Fie sa fiu fericit, fie sa fiu bine, fie sa fiu plin de bunatate si pace. Nu pot sublinia suficient de mult necesitatea neurologica de a genera iubire de sine.
3 Puteti apoi, extinde iubirea, bunatatea si iertarea catre lume: „Fie ca toata lumea sa fie fericita, fie ca toata lumea sa fie bine si fie ca toata lumea sa fie plina de bunatate si pace. Mentineti in minte o viziune a tuturor oamenilor diferiti pe lume, a tuturor culturilor, culorilor, religiilor si grupurilor politice. Imaginati-va ca toata lumea se intelege bine si traieste in pace.”

„Contemplati-l in profunzime pe Dumnezeu, pentru ca pana la urma va veti descoperi pe voi insiva.”

O carte pe care o recomand cu mult drag!
Gasiti detalii aici: Cum ne schimba Dumnezeu creierul

Cum ne schimba Dumnezeu creierul de Andrew Newberg & Mark R. Waldman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *