Cum sa obtinem sanatate si echilibru prin terapia craniosacrala

„Cea mai succinta si completa definitie a Terapiei Craniosacrale, pe  care am intalnit-o, este „puterea vindecatoare a atingerii blande.” Este o terapie extrem de eficienta, bazata pe atingerea usoara, care lucreaza simultan atat cu intregul corp, cat si cu sursa durerii si a disfunctiei. In cea mai mare parte, corpurile noastre fac o treaba uimitoare in a gasi modalitati de a lucra cu stresul si cu tensiunile cauzate de experiente de viata traumatizante, precum stresul cronic, caderi si lovituri in copilarie sau boli.”

„Prin Terapia Craniosacrala recunoastem ca, oferindu-i sustinerea adecvata, corpul se vindeca singur, creand o solutie adaptata strict la orice problema ce ii provoaca disconfort. Terapeutii isi aseaza mainile pe zona corpului cel mai mult asociata cu sursa problemei, sustinand corpul atat sub aspect fizic, cat si energetic, pentru a efectua corectiile de care are nevoie. Mainile terapeutilor sunt antrenate la un inalt nivel de sensibilitate, pentru a simti si monitoriza schimbarile in tesuturile corpului. „

„Atingerea blanda si sigura – premisa esentiala a acestei terapii – are un efect puternic. Atingerea a fost folosita in toate culturile, din vremuri stravechi, pentru a sustine procesele de vindecare a oamenilor. Nevoia de atingere este atat de adanc implementata in sistemul nostru nervos, incat bebelusii mor daca nu beneficiaza de suficienta atingere.”

Gasiti aceasta carte, aici:

IMG_20150331_213552

 

Din inima si mainile mele de Kate Mackinnon
Etichetat pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *