„Minunile nu se intampla in contradictie cu natura, ci numai in contradictie cu ceea ce este stiut din natura.” Sf Augustin

mare_experimentul_intentie_lynne_mctaggart_adevard_divin

Citim despre puterea gandurilor si uneori credem ca este New Age „mambo jambo”.

Insa cand citesti o carte ca Experimentul Intentie si la tot pasul afli despre diverse studii facute pe sute si mii de subiecti, timp de multi ani de zile si incepi sa intelegi ca poate fi demonstrat in conditii de laborator, ca rezultatele pot fi si sunt cuantificabile, atunci, mintea ta se deschide si accepta. A gandi  este o mare responsabilitate!

Fiecare gand creeaza intentia vietii noastre. Responsabilitatea ne apartine in intregime.

„Dovezile m-au convins ca ne putem ameliora sanatatea, ne putem imbunatati performanta in orice domeniu al vietilor noastre si poate chiar sa influentam viitorul, folosind intentia in mod constient. Intentia trebuie sa fie un obiectiv sau o tinta foarte precisa, pe care sa o vizualizezi cu ochii mintii ca si cum s-ar fi intamplat deja, in timp ce te afli intr-o stare de concentrare si hiperconstienta. Cand iti imaginezi acest eveniment viitor, sustine o imagine mentala a sa ca si cum evenimentul ti s-ar intampla chiar in acea clipa. Implica toate cele cinci simturi, pentru a-l vizualiza in detaliu. Piesa centrala a acestui tablou mental ar trebui sa fie momentul in care iti atingi obiectivul.”

 

„Toate aceste posibilitati sugereaza ca avem un nivel urias de responsabilitate atunci cand ne generam gandurile. Fiecare dintre noi este un Frankenstein potential, cu o putere extraordinara de a influenta lumea vie din jurul nostru. Cati dintre noi, la urma urmei, transmitem in exterior ganduri pozitive in cea mai mare parte?”

Cum sa folosesti intentia eficient in viata ta?

„Ganditi-va la intentii ca la niste proiecte mai mici si mai mari. Abordati proiectele mari pe etape, astfel incat sa transmiteit intentii pas cu pas, in vederea realizarii proiectului mare. Incepeti cu obiective modeste – ceva care sa fie realizabil intr-o perioada rezonabila de timp. Daca aveti 80 de kg si vreti sa ajungeti la 55 saptamana viitoare, aceasta nu este o perioada rezonabila de timp. Totusi, pastrati in minte proiectul mare si evoluati catre el, pe masura ce capatati experienta. De asemenea, este important sa va depasiti scepticismul natural. Ideea ca gandurile voastre pot sa afecteze realitatea fizica s-ar putea sa nu se potriveasca cu paradigma voastra actuala despre lume, insa la fel ar sta lucrurile si cu conceptul de gravitatie, daca ati fi trait in Evul Mediu.”

cwsfnibweaayvzc

  1. Alegeti-va spatiul de intentionare (poate fi un altar, cu obiecte sau fotografii care va inspira – il poti vizualiza atunci cand nu esti acasa. In natura ar fi cel mai bine.)
  2. Linisteste-te, concentreaza-te pe momentul prezent, diminueaza vorbaria interioara (mediteaza).
  3. Concentrati-va atentia pe inima, ca si cum ati trimite acolo lumina. Observati cum lumina se raspandeste de la inima voastra in restul corpului. Transmiteti-va un gand plin de iubire, cum ar fi „Fie sa fiu bine si liber de suferinta.”
  4. Pe expiratie, imaginati-va o lumina alba care va iese din inima. In acest timp, ganditi-va „Apreciez bunatatea si iubirea tuturor creaturilor vii. Fie ca toti ceilalti sa fie bine.”
  5. In starea de meditatie declarati-va intentia clar. La timpul prezent si ca o dorinta care a fost deja indeplinita. De ex, daca incercati sa vindecati o durere de spate, puteti sa spuneti: “Salele si osul sacral sunt libere de orice durere si acum pot sa ma misc usor si cursiv”. Formulati intentia ca pe o declaratie pozitiva. De ex in loc de “Nu voi avea efecte secundare”..”Voi fi liber de efecte secundare”
  6. Vizualizati rezultatul pe care il doriti, implicand cele 5 simturi, in timp real. De pilda, pentru exemplul cu vindecarea durerii de spate, imaginati-va ca sunteti liberi de durere prin executarea unui exercitiu sau a unei miscari care va face placere. Vizualizati-va cum va plimbati agili si fara durere.Imaginati-va senzatiile interne si externe pe care le simte spatele vostru flexibil. Simtiti-va cum alergati, liberi. Alegeti si alte senzatii care sprijina vindecarea spatelui. Daca transmiteti intentia pentru a vindeca pe altcineva, desfasurati aceleasi aspecte ale vindecarii, dar imaginati-va ca si cum v-ati afla in interiorul spatelui celeilalte persoane. Transmiteti intentia catre spatele persoanei.
  7.  Crede in puterea intentiei.
  8. Apoi, dati-va la o parte. Retineti ca aceasta “putere” nu provine de la voi – voi sunteti doar conducta prin care trece ea. Ganditi-va la ea ca la o cerere pe care o transmiteti universului.

Sa aveti spor cu intentiile voastre! 🙂

E o carte buna. O recomand cu drag! Aici

Experimentul INTENTIE de Lynne McTaggart
Etichetat pe:                    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *