Buna, tuturor si bine v-am gasit!! 🙂

IMG_20151006_171735

Pentru membrii mai noi pe grupul Magic Reading, numele meu este Miky Doican
si sunt instructor de Citire Rapida Supramentala (tehnica de fotocitire).

De-a lungul timpului, predand si moderand activitatea grupului, am realizat ca unul dintre obstacolele importante in calea practicarii fotocitirii este….lipsa antrenamentului in ceea ce priveste citirea rapida.
De ce spun acest lucru?
Tehnica in sine, nu este complicata. Se poate deprinde in cateva ore de curs. Ceea ce este mai complicat, este sa introduci in rutina zilnica, (presupunand ca citim zilnic) a acestor lucruri invatate in cadrul cursului.
In cadrul workshopului de Citire Rapida Supramentala, in partea de inceput, ofer cateva dintre cele mai eficiente tehnici prin care iti poti creste viteza cu care citesti.

Ei bine…in programul de 42 de zile…ne vom antrena, ne vom sustine reciproc pentru ca aceste tehnici sa nu ramana doar teorie ci sa le integram, invatand o noua abilitate. Aceea de a citi rapid si eficient.

Concret….in ce consta programul?
In lectii zilnice 🙂 Ele sunt gandite in asa fel incat sa dureze 15-20 de minute. Stiu ca sunteti ocupati si va respect timpul. Mai stiu insa, ca fara antrenament…rezultatele se vor lasa asteptate.  Vom testa viteza de citire, o data la inceputul programului si apoi din doua in doua saptamani.
De asemenea, posibilitatea de a adresa intrebari, nelamuriri…discutii pe tema subiectelor lectiilor.
Va incurajez sa lasati comentarii, pe site, dupa fiecare lectie. In felul acesta, ne ajutam unii pe ceilalti si intelegem mai bine.

Intrebare: Care este ingredientul absolut necesar pentru ca programul sa iti fie de un real folos?
Desigur: IMPLICAREA TA!

11693844_995401660478186_7918011389084160223_n
Acestea fiind zise…

Ce ai de facut in continuare:
1. Gaseste o carte potrivita pentru exercitii.
– recomand o carte usoara de dezvoltare personala sau literatura
– de asemenea, poate fi o carte pe care ai citit-o deja. In felul acesta nu te vei necaji cand nu vei intelege chiar tot in timpul exercitiilor. (Dar nu, neaparat – poate fi si o carte noua)
– este important sa nu fie o carte greoaie, complexa sau care sa contina termeni stiintifici
– fonturile sa fie de marime medie
– textul sa fie scris pe un singur rand (nu pe mai multe, gen coloane de ziar)
– dimensiunea cartii sa fie potrivita

2. Pregateste un caiet sau o agenda
– pe prima pagina, noteaza 10 motive pentru care iti doresti sa citesti rapid/ sau enumera avantajele citirii rapide, in opinia ta
Te asigur, pe parcursul celor 42 de zile, vor aparea momente in care va fi mai usor daca …pur si simplu ai renunta la antrenament. Acela este un moment foarte potrivit sa te uiti peste aceste 10 motive.
Ele iti vor readuce aminte, de ce faci acest efort constient. Poate fi pentru a te dezvolta profesional, sau pentru a creste spiritual, sau pentru a castiga timp cu familia, sau pentru deveni un expert in domeniul tau..Doar tu stii adevaratele motive pentru care iti doresti sa citesti rapid si eficient.

De asemenea, e recomandat sa avem un mediu sau o ambianta confortabila, sa citim la o masa, birou sau pe un scaun, astfel incat sa putem lucra cu spatele drept. Camera sa fie aerisita si bine luminata.

Buuuun!

Acum te las sa te pregatesti si revin ….. luni, 19 octombrie, cu prima lectie!

PS Ma bucur ca esti alaturi de noi!!
Iar daca, acum afli de program si vrei sa ni te alaturi, te asteptam pe grupul de FB, Magic Reading

Succes!:)
Cu mult drag,
Miky

Fiti gata….pe locuri…..Start!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.