Intreaba-te de ce-500x500

„Sa luam aminte la povestea a doi maestri zidari. Mergi la primul dintre ei si il intrebi: „Tie iti place munca ta?”. Acesta isi ridica privirea catre tine si raspunde: „Nici nu mai tin minte cand am inceput sa ridic acest zid. Este o treaba foarte plictisitoare. Imi bate soarele in cap cat e ziua de lunga. Pietrele sunt grele si simt ca mi se frange spatele, tot ridicand la ele zi de zi. Nici macar nu sunt sigur ca o sa se incheie constructia asta cat `oi trai eu. Dar e un loc de munca, pana la urma. Imi asigura traiul, platesc facturile…”. In acest punct, ii multumesti omului si mergi mai departe.

La vreo zece metri departare, dai peste un alt mester zidar. Ii pui aceeasi intrebare: „Iti place munca ta?”. El isi ridica ochii la tine si-ti raspunde: „Imi place la nebunie ceea ce fac. Construiesc o catedrala. E adevarat, lucrez la ea de cand ma stiu si este la fel de adevarat ca uneori, munca asta poate fi plictisitoare. Ma bate soarele in cap cat e ziua de lunga. Pietrele sunt grele si simt ca mi se frange spatele, tot ridicand la ele zi de zi. Nici macar nu sunt singur ca o sa se incheie constructia asta cat `oi trai eu. Dar construiec o catedrala.”

CE fac acesti doi zidari este exact acelasi lucru; diferenta consta in faptul ca unul dintre ei este constient care este menirea sa. Simte ca acolo ii este locul. Vine la munca pentru a lua parte la ceva mai mare decat slujba propriu-zisa. ”

DE CE faci ceea ce faci?

„Si cand spun DE CE, nu ma refer la a face bani – acesta este doar rezultatul. Prin DE CE ma gandesc la scopul pe care il ai, la cauza in care crezi sau la convingerea pe baza careia actionezi. De ce te dai jos din pat dimineata?”

Raspunsul la aceasta intrebare cucereste inimile celor catre care te adresezi si iti aduce motivatia de care ai nevoie in fiecare zi.

„Si totul incepe din interior. Totul incepe cu DE CE?”

Recomand cu drag!

Intreaba-te de ce Simon Sinek

Cum ne inspira marii lideri astfel incat sa trecem la actiune

Intreaba-te DE CE de Simon Sinek

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *