„Daca tu nu esti pregatit sa iti schimbi viata, nu te pot ajuta”    Hipocrate

„Legile spiritului” este o carte foarte faina la care, observ ca revin din cand in cand… Este genul de carte, pe care o intelegi si obtii mai mult din ea, direct proportional cu  timpul petrecut asupra ei.

„Sensul vietii este sa imi reclam mostenirea spirituala. Aceasta inseamna sa imi recunosc si sa imi trezesc resursele. Adevaratul meu sine este scanteia divina. Dumnezeu a spus: „Eu sunt cel ce sunt.” Eu sunt o parte a lui Dumnezeu. Caci Dumnezeu nu este nimic altceva decat viata insasi, care este adevaratul meu SINE. Am sarcina si responsabilitatea de a fi cel ce sunt: un zeu intelept al vietii mele. A fi divin,  a fi eu insumi inseamna sa fiu Creator: creativitatea, reinnoirea insemna sa fiu in fiecare clipa „nou”.

„Sensul vietii este sa acumulam experiente din care sa extragem cunostinte – singurele lucruri pe care le pot lua cu mine din viata.”

„Oamenii au in jur de 15 000 de ganduri intr-o zi. Cele mai multe sunt neimportante, multe dintre ele sunt de-a dreptul negative. Din ganduri se nasc faptele. Din gandurile negative reies actiuni negative. Atunci cand schimbam directia gandurilor noastre ne schimbam intreaga viata.

Ne putem derula in fata ochilor intregul efect biochimic si bioelectric al gandurilor noastre daca ne imaginam intens ca muscam dintr-o lamaie. O taiem intai in doua jumatati si apoi muscam dintr-una – si imediat vom observa cum subconstientul a produs mai multa saliva, pentru ca inchipuitul acid citric din gura sa fie diluat. Corpul nostru reactioneaza imediat la orice gand cu o gama foarte variata de reactii fiziologice si la nivelul simturilor.

658x0_5lamaie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acesta este motivul pentru care trebuie sa invatam sa mentinem o disciplina a gandurilor, deoarece ea este premisa pentru actiuni corecte si constiente.”

„De ce sa nu ii spunem atunci vietii ce ar trebui sa ne aduca? Orice gandeste un Creator trebuie sa ia forma. Credinta activeaza forta creatoare din noi si forteaza energia sa ia forma dorita.

Tot ceea ce pot gandi pot sa si obtin.

Limitele sunt impuse mereu doar de gandirea si de credinta mea. In masura in care ma deschid si imi las gandurile si credinta libere, ridic aceste granite si totul devine posibil. Abia atunci voi putea elimina cuvantul „imposibil” din vocabularul meu.

Omul se deosebeste de celelalte fiinte prin capacitatea sa de a gandi. Prin gandurile sale omul elibereaza energia si activitatea.

Toata materia apare si exista doar printr-o putere unica, ce aduce atomii in fluctuaie si ii tine laolalta. Trebuie sa presupunem existenta unui spirit necunoscut in spatele puterii. Nu materia invizibila, efemera, este cea adevarata, cea reala, ci spiritul din spatele acesteia este adevarul si realitatea.”

Despre credinta:

„Credinta este o ~stiinta interioara~, care nu se sprijina pe dovezi externe. Este o cunoastere a adevarului si a realitatii. Adevarata credinta este certitudinea ca ceea ce este dorit trebuie sa iasa la iveala.”

„Trebuie sa afirmam cu incredere: Cred ca singura putere care ma vindeca acum este credinta. Vindecarea se afla in constiinta, in primul rand, si intotdeauna va fi ceva care se dezvolta. Continua sa crezi in afirmatia aceasta, sa recunosti realitatea interioara care dizolva obstacolele, sa lasi energia vindecatoare sa curga liber si sa faca posibila sanatatea. Imediat dupa aceea poti experimenta starea finala dorita: Toate lucrurile sunt posibile pentru cel care crede.”

O carte pe care o recomand cu drag! O gasiti AICI

978-973-669-936-8_4

 

 

 

Legile spiritului A cunoaste, a intelege, a invata de Kurt Tepperwein

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *