„Iti multumesc, Doamne. Iti multumesc pentru aceasta viata si pentru frumusetea acestui moment. Iti multumesc pentru tot ceea ce am trait, traiesc si voi trai vreodata. Pentru ca toate trairile mele au creat perfectiunea acestei respiratii care se naste si stralucirea devenirii mele, a Celui Care Sunt Eu.”

Cartea incepe prin a vorbi despre Procesul Creatiei Personale prin care „experienta omniprezentei lui Dumnezeu in vietile noastre devine mai vie, mai relevanta, si mai reala ca niciodata.”

„Nu poti sa nu-l ai pe Dumnezeu in viata ta, ca parte din viata ta – iar aceasta este un alt lucru pe care multi oameni nu-l pot crede. Ei nu pot crede in cea mai importanta promisiune a lui Dumnezeu: Voi fi intotdeauna alaturi de tine, pana la sfarsitul timpurilor.”

Adevarul fundamental: „Scopul vietii este sa fie fericita.”

Scopul este ca tu sa creezi o viata fericita, linistita, vesela pentru toti cei a caror viata o atingi, in aceasta ordine.

„Se spune ca energia, gandurile si emotiile pe care le emiti in lume- atat bune, cat si rele – reprezinta exact ceea ce se intoarce intotdeauna la tine…asadar, ai viata pe care tu ai creat-o” Oprah

„Capacitatea de a-ti crea realitatea este o expresie a Divinitatii. De aceea functioneaza intotdeauna. Este imposibil sa nu functioneze Este un principiu fundamental al universului. Este natura lucrurilor. Acesta este darul minunat al lui Dumnezeu: Putere Continua, Permanent in Functiune.

Vorbim aici despre un proces sistematic al cauzei si efectelui, care nu se intrerupe niciodata. Dumnezeu este acest proces. Dumnezeu este acest sistem. Aceasta este ceea ce are in vedere Dumnezeu, atunci cand ne spune „Sunt mereu alaturi de tine, pana la sfarsitul timpului.

Principiile fundamentale ale vietii.

Viata se exprima pe ea insasi, prin:

  1. Energia Atracitiei, care iti da putere
  2. Legea Contrariilor, care iti ofera prilejul favorabil
  3. Darul Intelepciunii, care iti da discernamant
  4. Bucuria Miracolului, care iti stimuleaza imaginatia
  5. Existenta Ciclurilor, care iti ofera eternitatea.

Ai putea chiar sa numesti acest sistem si acest proces „Dumnezeu”

„Sentimentul este limbajul sufletului”, de aceea trebuie sa fim atenti la modul in care afirmam ceea ce dorim. Atunci cand spunem: Vreau mai multi bani de ex….sentimentul din spate este de lipsa si atunci de fapt ii indepartam de noi.

Iar calea de a iesi din starea de judecare (de negativitate) este sa intri in starea de recunostinta. Asta inseamna sa ramai recunoscator, oricare ar fi rezultatul. Orice rezultat. Asta inseamna sa spui: Iti multumesc, Doamne!, chiar si pentru acele lucruri pe care stii sigur ca nu le-ai ales in mod constient si pe care este clar ca nu le vrei.

„Data viitoare cand te confrunti cu un rezultat sau experienta nedorita, doar opreste-te. Opreste-te exact in mijlocul evenimentelor – oricare ar fi ele. Doar opreste-te.

Doar pentru o fractiune de secunda, inchide ochii si spune in gand: Iti multumesc, Doamne.

Respira profund si multumeste din nou.

Iti multumesc pentru acest dar si pentru comoara pe care mi-o aduce.

Asigura-te ca el contine cu adevarat o comoara ce-ti este destinata, chiar daca nu o poti vedea chiar atunci. Viata iti va dovedi acest lucru, daca-i vei da o sansa.”

Atunci cand recunostinta inlocuieste judecarea, linistea iti cuprinde tot corpul, blandetea iti inconjoara sufletul, intelepciunea iti umple mintea. Lasa recunostinta sa inlocuiasca judecata si intreaga experienta a vietii tale se va imbunatati, in cinci secunde.

In cinci secunde.

Si asta pentru ca atitudinea este totul. Atitudinea restabileste traiectoria corecta, atunci cand te abati de la Cale. Atitudinea este ca o Harta a Mintii. O atitudine pozitiva te va readuce pe Calea catre pace interioara si fericire.

Mai fericit decat Dumnezeu…

O carte minunata pe care am sa o recitesc din cand in cand…

O poti gasi AICI

mare_Mai_fericit_decat_Dumnezeu_Neale_Donald_Walsch_editura_For_You

Mai fericit decat Dumnezeu de Neale Donald Walsch

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *