„Sunt cateva lucruri esentiale in viata care te ajuta sa ai o viata implinita. Printre ele se numara relatia de cuplu, sanatatea, spiritualitatea, pacea mintii, banii. Cartea de fata vine cu o privire de ansamblu si apoi cu strategii. Vine cu solutii pentru mai multi bani si pentru o viata de calitate, mai implinita. Te invita intr-o calatorie de la legile interioare spre cele exterioare si la o imbinarea realista, armonioasa a celor doua lumi”

Sunt sase nevoi umane. E vorba de certitudine, varietate, importanta, conexiune/iubire, dezvoltare si contributie.

Banii iti pot implini toate cele sase nevoi. Acum prima dintre intrebari e: care dintre aceste nevoi e cea primordiala pentru tine?

Si am sa te rog sa te gandesti serios la asta si sa-ti raspunzi. De ce anume vrei bani?

Te avertizez ca nu exista raspuns corect sau gresit, dar e clar ca in functie de ierarhia nevoilor tale, te vei comporta la fel si legat de bani.

Daca vrei sa le implinesti doar primele patru nevoi, ai sa esuezi in mod mizerabil si vei fi continuu intr-o cursa a sobolanului, indiferent de cati bani ai avea.

De exemplu, unii oameni vor bani doar pentru siguranta. Ii doare faptul ca au datorii si atunci, pentru ca isi doresc sa fie liberi, se lupta doar pentru asta. Numai ca atunci cand se apropie de telul lor, cand datoriile tind sa dispara, le piere si pofta de viata si nu mai au pentru ce sa lupte, sabotandu-se singuri.

Daca in principiu iti doresti sa te dai mare, sa ai bani, intotdeauna va fi cineva care va fi mai bun decat tine. Va avea mai multi bani decat tine, va fi mai frumos, va avea mai multe case, mai multe masini, mai multe afaceri.. Si asta te va mentine intr-un stress continuu.

Daca vrei sa ai mai multi bani doar ca sa fii iubit de ceilalti, sa fii admirat, sa fii adulat, s-ar putea ca la un moment dat sa-ti conditionezi iubirea doar de existenta banilor, si iar nu e bine, pentru ca poti avea iubire si fara sa ai neaparat bani.

Insa, in momentul in care iti permiti sa vrei mai multi bani, nu doar pentru cele patru nevoi de baza, ci si pentru cele doua nevoi spirituale, tot jocul se schimba pentru ca de acolo vine implinirea adevarata.

De asta e important ca motivul tau de a face bani, cel putin pe termen mediu si lung, sa aiba incluse si dorintele de a ajuta si de a te dezvolta pe toate planurile!

Si invers, cand te concentrezi sa cresti si sa contribui, nevoile astea doua te vor ghida sa gasesti „vehicule” pentru a face mai multi bani, de a crea mai multa valoare!”

Iit recomand cu mult drag, cartea lui Liviu. 

Pentru ca este o esenta a tot ceea ce el a invatat, a experimentat, a transmis celorlalti in ultimii ani. 

O gasesti aici:

http://shop.liviupasat.ro/banii-cele-3-componente.html?afid=twlreurv

Spor la citit!

IMG_20150605_163750

Obiceiuri care fac toti banii de Liviu Pasat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *