ochi_79084700

 

„Cel mai bun mod de a intelege rolul ochilor in ceea ce priveste cititul este sa ii comparam cu o camera de luat vederi. Asa cum stiti, in fotografie pentru ca obiectul sa fie suprins pe film el trebuie sa fie perfect nemiscat atunci cand dispozitivul este deschis altfel rezultatul va fi blurat (imaginea miscata). De aceea, daca nu vrei imagini distorsionate, atat subiectul cat si camera trebuie sa fie complet nemiscate. (desigur, exista si aparate de fotografiat de mare viteza si filme performante si acum este posibil sa realizezi fotografii in miscare dar cu toate acestea va exista o blurare daca echipamentul si filmul nu sunt cele potrivite pentru o asfel de actiune).

Pe acelasi principiu se bazeaza si cititul. Ochii pot vedea suficient de bine, pot citi cu acuratete si certitudine doar atunci cand ei sunt absolut nemiscati. Cand ochii sunt in miscare de-a lungul randurilor printate, toate literele si cuvintele sunt blurate si nu vei reusesti sa citesti. De fapt, in ceea ce priveste productivitatea cititului, toata miscarea ochilor este o risipa – de timp, de energie si intelegere. Atunci cand citesti, functionezi ca si un fotograf care, pentru a captura pe film o panorama extinsa (litere, cuvinte, fraze, propozitii, paragrafe, pagini, capitole, carti), trebuie sa isi mute camera (ochii), sa determine subiectul, si sa realizeze fotografia, apoi repeta procesul din nou si din nou”

Fragment din cartea „Triple your reading speed” de Wade E. Cutler

Pentru a invata sa citim eficient, te invit la Seminarul introductiv de citire rapida din 23 sau 24 februarie. Un seminar interactiv in care vei primi tehnici si exercitii prin care iti poti creste viteza de citire si gradul de intelegere si memorare.

Detalii AICI

Te astept cu mult drag!

Miky

Ochii – camere vii de luat vederi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *