„Cand vei descoperi pe deplin ca nu esti trupul vei gasi neadecvat sa spui: „Nu ma simt bine”. Trupul tau poate fi indispus, dar tu esti intotdeauna bine. Apoi, in cea de a doua etapa a meditatiei, vei descoperi ca este la fel de neadecvat sa spui: „Sunt furios”. Mintea este cea care este furioasa. In loc sa fii consumat de furie poti sa te distrezi putin pe socoteala ei. O problema mecanica – furia- a aparut si daca vei stii cum sa te intinzi sub masina, unde sa te uiti si ce piese sa strangi sau poate sa slabesti, problema poate fi rezolvata. Si nu trebuie sa platesti 100 de dolari. … Aceasta perspectiva aduce o distantare pretioasa – detasarea – atat de problemele corpului, cat si de cele ale mintii.”
„In cea de a 3-a etapa, punctul maxim al meditatiei, facem cea mai semnificativa descoperire pe care orice fiinta umana o poate face, descoperim cine suntem noi cu adevarat.”
„..De aceea iti recomand sa citesti literatura spirituala inainte de a te culca. Este o conexiune importanta intre ceea ce faci inainte de culcare si continutul somnului in sine. Dupa ce ai terminat de citit, inchide ochii si incepe sa repeti mantra in gand – Rama, Rama, Rama sau Isus, Isus, Isus – pana cand adormi. Aceasta nu este atat de usor pe cat pare. Va trebui sa o practici o anumita perioada de timp si sa faci un anumit efort. La inceput repetarea mantrei poate sa iti mentina atentia treaza pentru o perioada de timp. Unii oameni s-au plans ca au pierdut o ora de somn repetand mantra. Eu consider ca aceasta nu constituie o pierdere, si de obicei raspund: „Felicitari! In timp ce invatai sa adormi cu mantra in gand, tu ai realizat o ora in plus de repetitie a mantrei”
„Caci pacea mintii nu poate depinde de circumstantele exterioare”