„A indrazni sa cunosti, sau a indrazni sa te cunosti inseamna in primul rand a-ti permite libertatea de a acepta un gand nou, de a accepta ca imposibilul de ieri poate deveni astazi posibil, acesta fiind de fapt si adevaratul sens al evolutiei – libertatea de a te depasi  in fiecare clipa”

„Viata are o alta semnificatie acum! In locul zborului nostru istovitor pana la barcile de pescari si inapoi, iata adevarata noima a vietii! Ne putem ridica noi insine din ignoranta, putem deveni noi insine fiinte ale perfectiunii, inteligentei si talentului. Putem fi liberi!”

„Intr-o zi Pescarus Jonathan Livingston, vei intelege ca aceasta nesabuinta e fara rost. Viata este necunoscutul si incognoscibilul; noi am fost adusi pe lume ca sa mancam si sa supravietuim cat mai mult.”

„Nesabuinta? Fratilor! striga el. Oare un perscarus care descopera si urmeaza un sens in viata, un tel mai inalt este nesabuit? Mii de ani ne-am zbatut sa obtinem peste; acum, ratiunea vietii noastre e alta- sa ne desavarsim, sa exploram, sa fim liberi!”

„Banuiesti prin cate vieti am trecut pana sa ne dam seama ca viata inseamna mai mult decat hrana, lupta si puterea in Stol? O mie de vieti, Jon, 10 mii! Si apoi, inca o suta de vieti, pana am inceput sa ne dam seama ca exista perfectiune si inca o alta suta, pana ne-am dat seama ca scopul nostru in viata este sa atingem acea desavarsire si s-o dezvaluim celorlalti. Aceeasi lege se aplica si acum; ne alegem lumea urmatoare, in functie de  ceea ce invatam in aceasta lume. Daca nu inveti nimic, lumea urmatoare este exact ca aceasta, cu aceleasi limite si cu aceleasi apasatoare greutati pe care trebuie sa le biruim”

O fabula minunata…

O gasiti aici:

IMG_20141218_123132

 

 

Pescarusul Jonathan Livingston de Richard Bach

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *