Buna, tuturor!

Astazi incepem provocarea de 40 de zile!

11393510_947876118566843_8840615070232936955_o

Ce ai  de facut?

1. Gaseste o carte potrivita pentru exercitii.
– recomand o carte usoara de dezvoltare personala sau literatura
– de asemenea, poate fi o carte pe care ai citit-o deja. In felul acesta nu te vei necaji cand nu vei intelege chiar tot in timpul exercitiilor. (Dar nu, neaparat – poate fi si o carte noua)
– este important sa nu fie o carte greoaie, complexa sau care sa contina termeni stiintifici
– fonturile sa fie de marime medie
– textul sa fie scris pe un singur rand (nu pe mai multe, gen coloane de ziar)
– dimensiunea cartii sa fie potrivita

2. Iti alegi 2 exercitii dintre cele 3 propuse de mine, mai jos si te antrenezi zilnic timp de 10 minute! Poti varia zilnic!

 1. Citirea cu pointer
 2. Tehnica 10 %
 3. 7 secunde

Citirea cu pointer:  vom avea nevoie de un mic ajutor: el se numestePOINTER. (poate fi propriul deget sau un instrument de scris ~stilou, pix, creion~)04d1144229e93d266f4cec1b727e39ec

Poate te-ai mai ajutat si alta data de pointer. Ce vom face  insa diferit este sa imprimam  pointer-ului o viteza de citire mai rapida decat cea cu care esti obisnuit. Citeste „subliniind” textul cu un obiect sau cu degetul. Privirea ta, va urmari pointer-ul si astfel viteza va creste. Pentru ca avem vedere periferica e suficient sa „subliniem” incepind de la al doilea  de pe rind si terminand cu penultimul.

 INSA…urmareste sa fie totusi o viteza care sa iti permita si sa intelegi textul.

Inainte de a citi:

 • indreapta postura,
 • inspira – expira profund,
 •  exercitiu vedere periferica (plimba-ti ochii fara sa misti fata pe conturul unui 8 culcat, dreapta-stinga)Hand drawn intricare infinity sign in vintage retro style with moth. Elegant tattoo art, romance, love, magic, freedom ,scrap cooking, textiles, invitations. Isolated vector illustration.

 

Tehnica 10% – ia un cronometru si citeste o pagina, apoi a doua, apoi a treia. Observa cat timp ti-a luat sa  citesti. Sa zicem ca iti ia 50 de secunde sa citesti o pagina. Seteaza ceasul (cronometrul) sa sune cu 5 secunde mai devreme. Deci, intentia este sa citesti o pagina in 45 de secunde. Dupa ce reusesti trei zile la rand sa citesti cu noua viteza, schimba din nou si seteaza la 40 de secunde si tot asa!

7 secunde – deschide cartea la intamplare, seteaza cronometrul la 7 secunde si uita-te pe carte, repede, repede…ca si cum ai avea la dispozitie doar timpul acesta si trebuie sa intelegi ce anume scrie pe pagina aceea. Cand suna cronometrul, ridici ochii din carte si te gandesti la ce anume scria pe pagina respectiva. Vei observa ca pe masura ce te antrenezi, vei fi capabil sa intelegi din ce in ce mai mult doar privind pagina timp de cateva secunde!

citire supramentala

 

Acestea fiind spuse, sa avem spor!! 🙂

 Ma bucur ca esti alaturi de noi!!

Iar daca, acum afli de program si vrei sa ni te alaturi, te asteptam pe grupul de FB, Magic Reading.

 

De asemenea, cei care doresc si sunt din Bucuresti, mai am cateva exemplare din Metoda Clara, pe care o recomand cu drag. Cei din alte orase, pot comanda direct la Silviu, pe site:

citire-rapida-prin-metoda-clara-silviu-vasile

Succes!:)
Cu mult drag,
Miky

Provocare 40 de zile – 2 exercitii citire rapida, zilnic
Etichetat pe:        

2 comentarii la „Provocare 40 de zile – 2 exercitii citire rapida, zilnic

 • 18/12/2019 la 16:19
  Legătură permanentă

  Buna,
  As dori sa stiu daca primiți la cursul de citire rapidă si copii de 6 ani care cunosc literele însă întâmpină greutăți în a le uni repede.
  Multumesc

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *