4930ca3d18241e236f7a5b9bdbc0f6b8

Cu cat te vei conecta mai intim la Puterea dinlauntrul tau, cu atat mai liber vei fi in toate domeniile vietii.

Iubirea de sine este cel mai important lucru pe care il poti face, intrucat atunci cand te iubesti pe tine insuti, tu nu-ti mai poti face rau nici tie, nici celorlalti oameni.

Nu conteaza cu ce te ocupi in aceasta lume. Nu conteaza daca esti presedinte de banca sau spalator de vase, sotie casnica sau marinar. Oricine ai fi, tu ai inlauntru tau o intelepciune care este conectata la Adevarul Universal.

Indiferent pe ce cale spirituala mergi, iertarea reprezinta unul din pilonii ei principali. Importanta ei este enorma in toate situatiile, dar indeosebi in cazul aparitiei unei boli. Ori de cate ori ne imbolnavim, noi trebuie sa ne punem intrebarea pe cine trebuie sa iertam. De aceea, practica iertarea. Afirma ca esti in totalitate dispus sa ii ierti pe toti cei care au gresit vreodatat fata de tine. „Imi propun sa ma eliberez de trecut. Ii iert pe toti cei cdare m-au ranit vreodata si ma iert pe mine insumi pentru ca i-am ranit pe altii.”

Iubirea este cea mai puternica forta vindecatoare din cate exista. Ma deschid in fata iubirii. Imi propun sa iubesc si sa fiu iubit. Imi propus sa fiu prosper, sa fiu sanatos, sa fiu implinit din punct de vedere creativ si sa traiesc in pace si in siguranta.

Eu cred in meditatie. Din punctul meu de vedere, meditatia inseamna sa stai relaxat si sa iti blochezi dialogul interior o perioada suficient de lunga de timp pentru a putea auzi vocea intelepciunii tale interioare. Atunci cand meditez, obisnuiesc sa imi inchid ochii, dupa care respir profund si imi pun urmatoarea intrebare: „Ce anume trebuie sa stiu?” Dupa care ascult pur si simplu. Alte intrebari pe care mi le pun uneori sunt: „Ce trebuie sa invat?” sau „In ce consta aceasta lectie?”, „Ce incearca sa ma invete aceasta experienta?” Sunt situatii in care ni se pare ca trebuie sa rezolvam ceva in viata noastra, dar in care nu trebuie de fapt decat sa invatam ceva.

Iertarea este cheia eliberarii.

„Imi propun sa ma eliberez de trecut. Ii iert pe toti cei care m-au ranit vreodata si ma iert pe mine insumi pentru ca i-am ranit pe altii.”

Atunci cand te ierti si te detasezi, nu numai ca ti se ridica o greutate uriasa de pe piept, dar in fata ti se deschide poarta care duce catre iubirea de sine.

10 modalitati de a te iubi pe sine:

  1. Incetarea oricarei critici la adresa ta
  2. Inceteaza sa te mai sperii singur(a) prin gandurile pe care le intretii.
  3. Fii bun si plin de rabdare cu tine insuti.
  4. Invata sa fii bun cu mintea ta. Mediteaza zilnic
  5. Acceptarea de sine. Critica depreciaza spiritul interior. In schimb, acceptarea si chiar laudele il inalta. Accepta-ti Puterea interioara, Dumnezeul din launtrul tau.
  6. A te iubi pe tine insuti inseamna a te sprijini pe tine insuti. Cere ajutor atunci cand ai nevoie de el.
  7. Iubeste-ti inclusiv partile negative
  8. Ingrijeste-ti corpul. Gandeste-te la el ca la un camin minunat in care ti-e dat sa locuiesti o vreme.
  9. Lucrul cu oglinda, important pentru descoperirea cauzelor care ne impiedica sa ne iubim pe noi insine. Spune-ti dimineata, privindu-te in oglinda: „Te iubesc. Ce pot face pentru tine astazi? Cum te pot fericita?”
  10. Iubeste-te pe tine insuti chiar acum. Nu astepta niciodata sa devii mai bun sau sa corespunzi nu stiu caror standarde. Daca vei invata sa te iubesti si sa te accepti pe tine insuti, vei invata automat sa ii iubesti si sa ii accepti inclusiv pe ceilalti oameni.

„Nimeni nu poate schimba pe altcineva. De aceea, lasa-i pe ceilalti in pace. Oamenii isi risipesc inutil foarte multa energie pentru a-i schimba pe cei din jur. Daca si-ar folosi macar jumatate din aceasta energie pentru a lucra cu ei  insisi, ei s-a putea transforma rapid, iar ceilalti ar reactiona diferit fata de ei.”

Gasesti aceasta carte AICI:

puterea-este-in-interiorul-tau_1_fullsize

Puterea este in interiorul tau de Louise L. Hay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *