Meditatia
Prima si ultima libertate
Cum sa-ti traiesti viata deplin constient de ceea ce ti se intamplameditatia---prima-si-ultima-libertate_1_fullsize

„Imi pierd timpul?”
„Nu poti pierde timpul, pentru ca nu il posezi. Poti pierde ceva care detii. Timpul nu il detii. Timpul va fi pierdut oricum, chiar daca meditezi sau nu – timpul va fi pierdut. Timpul se grabeste. Orice vei face, daca faci sau nu ceva, timpul trece. Nu poti economisi timpul, deci cum il poti pierde? Poti pierde numai ceva ce poti economisi. Nu posezi timpul Uita de asta!
Si cel mai bun mijloc de a folosi timpul este sa ai aceste mici straluciri – pentru ca la final vei ajunge sa vezi numai acele momente pe care le-ai salvat, cele care au fost momentele in care erai martor, iar restul s-a pierdut. Banii pe care i-ai castigat, consideratia, respectul, toate s-au dus pe apa sambetei. Numai acele putine momente in care ai avut licariri de a fi prezent, numai acele momente sunt salvate. Numai acele momente vor veni cu tine atunci cand vei parasi viata, numai acele momente pot veni, pentru ca ele apartin eternitatii, nu apartin timpului.”

Cele trei virtuti ale parintilor eficienti de Shirley Yuen

Puterea omeniei, intelepciunii si a curajului

cele-trei-virtuti-ale-parintilor-eficienti-lectiile-lui-confucius_1_fullsize

„Cresterea si educarea copiilor este o arta, iar cand comparam un parinte cu un pictor, parintele poate sa fie ori un artist, ori un simplu zugrav. Ce anume il deosebeste pe artist de zugrav? Un artist isi pune tot sufletul in realizarea unei capodopere si, in ciuda dificultatilor cu care se poate confrunta, el se bucura de fiecare tusa a picturii sale. Nu poate fi niciodata sigur asupra produsului final, dar este pasionat de munca sa, deoarece stie ca, daca pune in ea tot ce are mai bun, atunci intr-o zi va fi in stare sa produca un tablou minunat. Artistii stiu ce fac, iubesc ceea ce fac, le face placere si nu abandoneaza niciodata. Zugravii invata pur si simplu cum sa zugraveasca; nu este nici macar necesar ca ei sa iubeasca zugravitul ori ca asta sa le faca placere. Ca parinti, noi putem fi zugravi, sau putem fi artisti.”

Recomandare carti august 2017

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *