„Fiecare om, oriunde s-ar afla, este intotdeuna rodul sau rezultatul propriilor sale eforturi. La fiecare incarnare, ne intoarcem deci purtatori ai mostenirii trecutului nostru. Ne aducem calitatile si defectele, virtutile si naravurile, slabiciunile, lipsurile si toata karma aflata inca in suspensie. Noul popas pe Pamant va  trebui sa permita fiecaruia sa-si achite datoriile karmice si sa se elibereze, daca este posibil, de toate firele care-l mai leaga de materia densa”

„Cand, la capatul unei incarnari, se dovedeste ca n-am profitat la maxim de popasul nostru pe Pamant si ca ne-am incarcat intr-atata cu greseli incat ridicarea noastra pe un plan superior devine imposibila, Creatorul nu ne elimina nicidecum ca pe niste piese stricate. El ne ofera posibilitatea de a ne intoarce ca sa ne desfacem legaturile, sa rupem lanturile apucaturilor rele, sa ne perfectionam si sa atingem, cu orice chip, telul final.”

„Ca niste elevi rai ce repeta clasa fara sa invete nimic, ne-am irosit incarnarile innodand fire si incalcindu-ne fara sa intelegem, ignorand miza si partea serioasa a existentei si fara sa evoluam. Aceasta constientizare nu poate decat sa ne dea o lovitura binevenita, sa nasca smerenia si sa declanseze hotararea ferma de a profita de fiecare ora care ne mai ramane de trait. Este timpul, dupa ce am irosit secole in incarnari care ne-au adus nici un profit spiritual.”

„Toate deciziile, faptele, vorbele si gandurile genereaza ceea ce numim karma; dupa „greutatea” acesteia, dupa numarul de „lectii” pe care nu ni le-am insusit, va rezulta unde si in ce conditii vom renaste in urmatoarea viata. Cunoasterea si respectarea legilor care guverneaza Creatia ne da posibilitatea sa ne edificam un viitor cat mai luminos. Depinde numai de noi ca infaptuind Binele si traind in Adevar si Lumina, sa ne dezlegam cat mai multe din legaturile karmice, astfel incat spiritul nostru sa evolueze cat mai mult cu putinta in actuala existenta si sa ne asiguram, in consecinta, daca nu trecerea noastra intr-un plan superior, macar o viata terestra viitoare mai usor de parcurs, cu mai putine datorii karmice de achitat”

IMG_20150223_125022

Reincarnarea, cheie a existentei de Ernest Schmitt

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *