„Va voi povesti despre cum am crescut si cum am practicat, despre marii intelepti cu care am trait si ce anume m-au invatat ei, nu din lecturi si carti, ci din experientele personale”.

„O fiinta umana are multe personalitati, pentru ca ego-ul are multe fete. Unele dintre aceste personalitati putem sa le sesizam  si sa le analizam, dar multe altele raman necunoscute noua. Acest swami a ajuns la concluzia ca lumea in care traim este o preamarire a ego-ului si nu a lui Dumnezeu. Cand fiinta incepe sa devina constienta putin cate putin de realitatea din fiinta noastra este numita adevaratul nostru Eu, Sinele Suprem (Atman). Daca ego-ul ne aduce suferinta si durere, Sinele ne aduce fericire si lumina.”

„Atunci cand ne devotam mintea, energia, si toate resursele pe care le avem pentru a crede in ceea ce nu exista, dar care pare a exista, aceasta este maya. Sa nu te preocupe niciodata raul, pacatele, ignoranta sau maya, pentru ca aceasta iti va induce o stare de neliniste, de stres. Chiar fiinte intelepte pierd o mare parte din timp pentru a invinovati pe altii de lipsa lor de progres spiritual. Aceasta lume este caracterizata de lipsa de onestitate, sinceritate, credinta. Noi ne proiectam slabiciunile noastre asupra altora si suntem convinsi ca lumea exterioara este sursa obstacolelor noastre”

„Acest mare intelept crestin mi-a trezit in fiinta vederea spirituala, si din acea clipa am aspirat la ziua in care intreaga umanitate va urma o singura religie, care va fi cea a Adevarului Suprem si a Iubirii Divine, atunci cand nu va mai fi loc pentru ura, rautate, gelozie si alte prejudecati. Cele patru luni, in care am stat alaturi de acest mare OM, m-au ajutat sa inteleg mai bine religia crestina. Viziunea pe care am avut-o cu Isus si sentimentul prezentei sale permanente mi-a aprofundat dragostea fata de invatatura sa si ea va ramane astfel, in inima mea, pentru totdeauna.”

„Medicii ar trebui sa inteleaga ca pot vindeca umanitatea nu numai folosind medicamente, dar si invatand populatia anumite metode foarte eficiente de prevenire a bolilor. Pentru aceasta in primul rand, pacientii trebuie sa fie facuti constienti de posibilitatea de a se autovindeca.”

O carte minunata…

O puteti gasi aici:

IMG_20150504_181659

 

Relatarile unui discipol despre maestrii spirituali din Himalaya de Swami Rama

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *