„Aceasta era intelepciunea  pe care o cautasem- un mod de intelegere ce apartine mintii si care trece dincolo de corpurile noastre fizice, un mod de intelegere in care mintea este un vehicul pentru starea de constienta si autorul atat al sanatatii, cat si al destinului nostru.”

„Cu alte cuvinte, tratamentul tine de domeniul medicinii si implica eliminarea simtomelor, in timp ce vindecarea inseamna sa-ti construiesti, mai intai, un stil de viata sanatos, prin eliminarea cauzei care duce la suferinta si boala – si apoi sa-ti creezi un destin plin de sens. Ceea ce facem noi este vindecare.”

„…A doua mare trezire apare atunci cand devii constient de natura ta atemporala – Sinele infinit si nemuritor – care este adusa de creierul Divin. Creierul Divin intelege ca o constiinta nu poate muri – si ne permite sa traim liberi de orice frica. Oamenii de stiinta geniali, artistii, samanii si misticii i-au accesat capacitatile, ca sa-si creeze lucrarile absolut deosebit.”

Ce invatam de la Psyche

„Povestea lui Psyche ne invata despre curajul si determinarea care, in cele din urma, ne aduc succesul. Doar dupa ce a trecut raul Styx (care reprezinta frontiera suprema) si a riscat multe pericole si chiar moartea, ea a obtinut, in sfarsit, puterea de a spune nu nevoilor altor oameni si de a incepe sa infrunte termenii propriului sau contract. Ceva trebuia sa se schimbe, iar prima trebuia sa fie Psyce. Pe masura ce se schimba, intreaga lume se schimba odata cu ea. Psyche isi depaseste destinul de muritoare si paseste in destinul ei de zeita.”

Retineti totusi ca exista o plata pentru toate, iar eticheta cu pretul pentru aceasta transformare spune ca trebuiesa va realiniati prioritatile si sa faceti schimbari fundamentale. De exemplu, daca alegeti succesul material, in locul comuniunii emotionale si spirituale cu ceilalti, veti plati pretul suferintei: dar daca va veti modifica viata, astfel incat sa fie mai spirituala si mai incarcata emotional, va trebui sa va schimbati atitudinea. Cu toate acestea, intotdeauna  exista o sansa, chiar si cand va  traiti destinul.”

Puteti avea o casa mare, o masina stralucitoare si o companie multinationala, dar va trebui sa vreti sa platiti pretul. Sau puteti alege o viata plina de iubire si pusa in serviciul altora si e posibil sa nu traiti in mare lux…dar s-ar putea sa nici nu observati, pentru ca atunci cand aveti o stare de multumire a sufletului, toate celelalte multumiri vin si ele. Poporul Laika numeste asta munay, sau „a actiona din inima”, deoarece lucrurile pe care le faceti din inima au foarte putina karma atasata de ele – si nu va trebui sa va amanetati sufletul, pentru a le obtine. Asta nu inseamna ca nu puteti avea si un mare succes material – inseamna pus si simplu, ca realizarile lumesti nu reprezinta unica masura a succesului vostru, tot asa cum a va feri de bunastarea materiala nu reprezinta singura masura a cresterii voastre spirituale.

O carte tulburatoare si care merita aprofundata…

Gasiti aceasta carte, aici:

IMG_20141208_113509

 

 

Sa reparam trecutul si sa vindecam viitorul, prin recuperarea sufletului de Alberto Villoldo
Etichetat pe:            

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *