Aseara am participat la conferinta lui Geshe Michael, Succes fara limite!

Si bineinteles ca imi doresc sa impartasesc cu voi informatiile primite 🙂

Pentru ceilalti

In prima parte ne-a spus povestea sa si cum a decis intr-o zi sa plece in India pentru 3 luni si pana la urma a ramas 25 de ani..

Apoi, cum a primit o provocare din partea maestrului sau de a merge sa aplice invataturile acumulate in anii petrecuti in manastire, in …New York, dezvoltand o afacere clasica, cu diamante.

A reusit intr-adevar sa o transforme intr-un real succes. Iar acum calatoreste peste tot in lume si ii invata pe oameni, cum sa obtina tot ceea ce isi doresc, de la sanatate la bani, iubire sau o relatie mai armonioasa…

Daca te intrebi cum?

Ei bine…desigur, plantand seminte 🙂

Inainte de a-ti spune efectiv cei patru pasi, as vrea sa notez cateva idei:
e bine sa ai suficienti bani, incat sa nu fie nevoie sa te gandesti la asta
– banii sa fie ca oxigenul, sa stii ca sunt si ai acces la ei
– te-ai nascut cu un motiv
– fa pentru ceilalti ceea ce iti doresti pentru tine
– e bine sa iti doresti, dar dorinta nu este suficienta. Este o putere in mintea ta. Trebuie sa inveti sa o deschizi

Si acum cei patru pasi:

1.Decide ce vrei! Indicat sa fie un proiect pentru o perioada de 6 saptamani (care sa se indeplineasca in 2 luni, adica) Daca dureaza mai mult, iti este mai greu sa faci legatura si nu intelegi prea bine cum functioneaza acest sistem.

(Exemple: bani, partener, „sa repari” partenerul existent, mai multa energie, sanatate, fericire, pace, sa castigi un campionat..etc)

2.  Alege o persoana care isi doreste ceea ce vrei tu (acelasi lucru sau ceva similar)

3.  Ajuta-l o data pe saptamana timp de o ora (planteaza samanta, sa fii constient ca asta faci). Il ajuti in proiectul sau. De ex. il ajuti sa porneasca o afacere, atunci il sustii sa gaseasca furnizori, clienti, cu mesajul de promovare…etc

4. Meditatia cafelei (seara inainte de culcare sau in timpul zilei, te relaxezi si te gandesti la lucrurile bune pe care le-ai facut pentru ceilalti. Cum i-ai ajutat pe ceilalti sa obtina ceea ce isi doresc.)

Acum, unii dintre noi, stim deja acesti pasi din Programul de 40 de zile.

As vrea sa adaug insa nuantele pe care le-am inteles aseara.

Noi oricum plantam seminte prin gandurile si actiunile noastre. Doar ca nu o facem constient. Si nu meditam, nu reflectam asupra faptelor noastre bune. Ceea ce intarzie cu zeci de ani deschiderea semintelor. Deci, practic, oricat de multe fapte bune facem, daca nu adaugam componenta de bucurie, de celebrare a faptelor noastre…nu vom  obtine rapid ceea ce ne dorim.

Asadar, ingredientul absolut special al tehnicii este Meditatia Cafelei.  (sa nu credeti ca este conditionata de bautul cafelei – este un fel de a spune. Un ceai, un pahar cu apa..e perfect). Importanta este starea de apreciere. Gandeste-te  la cum i-ai ajutat, cum i-ai facut sa se simta…Ceva de genul: „Astazi am facut o treaba buna. L-am ajutat pe tipul acela. Sunt un tip tare fain. Da, foarte bine.”

A doua zi gandeste-te din nou. Aceasta meditatie, aceasta reflectare este ca si cum ai uda o planta. Ea va creste, va rodi mai repede. Daca te bucuri cu adevarat, poti planta dimineata si poti vedea samanta dupa amiaza.

Meditatia reprezinta o lupta cu mintea ta. Treaba ta este sa o aduci de la discutia despre griji si probleme la lucruri bune, ganduri fericite.

Inainte de a adormi TREBUIE sa te gandesti la ceva bun pe care l-ai facut pentru altcineva! Ceea ce faci pentru altul, se intoarce catre tine! Da din iubire- fara sa te astepti sa primesti ceva!

Ceea ce vrei, vine de la tine, din mintea ta! E necesar sa invatam sa plantam seminte ale lucrurilor pe care le dorim si sa ne bucuram de roadele semintelor.

Asadar,

Decide ce vrei!
Alege o persoana care vrea ce vrei si tu!
Ajut-o o ora, o data pe saptamana!
Relaxeaza-te! Fii fericit!Gandeste-te la lucrurile bune pe care le-ai facut pentru ceilalti!

Cam asa a fost aseara 🙂
Daca ai intrebari, nelamuriri, lasa un comentariu. Vom discuta si vom afla ce avem de facut in continuare.

PS Viata poate fi usoara! Haideti sa plantam seminte si sa facem lumea un loc mai bun!! 

 

 

 

Succes fara limite by Geshe Michael Roach
Etichetat pe:    

Un comentariu la „Succes fara limite by Geshe Michael Roach

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *