„Prietenia este cea mai pura iubire.
Este cea mai inalta forma a iubirii, in care nu se pretinde nimic, in care nu se pune nici o conditie, in care fiinta traieste pura bucurie de a darui. Ea primeste la randul ei, insa acest lucru este de o importanta secundara, se intampla de la sine.”

„Increderea este – fara nici o indoiala – mai valoroasa decat iubirea.
In incredere este continuta si iubirea, insa iubirea nu presupune increderea. Cand afirmati; „Am incredere in tine.” se subintelege ca si iubiti.
Insa cand afirmi ca iubesti, acest lucru nu presupune in mod obligatoriu si incredere. In realitate iubirea voastra este foarte suspicioasa, neincrezatoare, tematoare, mereu la panda, urmarind in permanenta fiinta iubita. Indragostitii devin uneori adevarati detectivi. Ei se spioneaza unul pe altul.”

„Mintea trebuie invatata sa devina un slujitor al inimii. Ratiunea trebuie sa fie intotdeauna in slujba iubirii. Atunci viata se poate transforma intr-un festival de lumini.”

„Nici o fiinta umana meditativa nu s-a sinucis sau nu a innebunit vreodata; dimpotriva, a devenit tot mai echilibrata, tot mai armonioasa, ajungand pana la armonia cea mai deplina – non-mentalul.
A ajunge la non-mental inseamna a atinge starea suprema. Nu exista nimic mai presus, deoarece non-mentalul este pace, este tacere, este beatitudine.
Non-mentalul este divinul, este nemurirea, este eternitatea”

„Intreaga arta a meditatiei consta in a-ti aduce aminte cine esti.”

Gasiti aceasta carte aici:

IMG_20150307_212757

Viata este aici si acum de Osho
Etichetat pe:    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *