Curs de invatare rapida pentru copii

Având două componente, Citire rapidă și Memorare creativă, cursul își propune să îi învețe pe copii să lucreze cu informația și să se poată orienta mai ușor indiferent de textul pe care îl au de parcurs. Majoritatea adulților citesc cu viteza pe care o aveau în clasele primare, adică între 150-250 de cuvinte pe minut. Prin aprofundarea diverselor tehnici, viteza cu care copiii citesc va crește, iar, o dată cu ea, și viteza de înțelegere.

La un moment dat, doi dintre cei mai mari oameni de succes au fost întrebați de către un student, dacă ar fi posibil să își aleagă o superputere, ce anume ar alege? Bill Gates a răspuns: „abilitatea de a citi foarte repede” iar Warren Buffet: „da, recunosc, probabil am irosit 10 ani din viață citind încet”.

Așadar, într-o perioadă în care tehnologia este omniprezentă în viața noastră, creearea unui context în care copiii pot citi mai mult, pot învăța să citească eficient și rapid, unde învață cum să memoreze (și altfel decât prin repetarea informației) este mai mult decât binevenit.
Cursul este unul practic, interactiv, cu multe exerciții, de la gimnastica oculară, la exerciții pentru dezvoltarea memoriei, concentrării pe termen scurt și mediu, al atenției vizuale.

Totul este transmis copiilor sub formă de joc, folosind exerciții interactive. Copiii vor putea învăța cum să își liniștească mintea, accesând nivelul alfa în care mintea este mai receptivă în a primi informația și pentru a o înțelege mai ușor. Ne armonizăm emisferele cerebrale pentru a avea un randament mai bun în tot ceea ce facem. Apoi, pentru că ochii sunt foarte importanți în procesul citirii, îi antrenăm, facem gimnastică oculară. Urmează exerciții prin care ne dezvoltăm memoria, creativitatea, concentrarea, atenția, viteza de răspuns.
Copiii sunt provocați să citească mai mult. După citirea cărților, sunt invitați să povestească colegilor ceea ce au citit. În felul acesta, își dezvoltă și abilitatea de a vorbi în public.

În cadrul atelierelor vom avea și o componentă de cultură generală și vom organiza mici concursuri, spre încântarea copiilor. De asemenea, copiii vor învăța diverse tehnici pe care le pot aplica și în mediul școlar pentru a avea rezultate mai bune.
Printre tehnicile de citire rapidă pe care le vom folosi se numără tehnica pointerului, tehnica de 10%, tehnica 4-3-2-1, care vor veni în completarea tehnicilor de memorare precum tehnica scenariului sau tehnica River. Pentru sintetizarea notițelor, copiii vor învăța să foloseasca hărțile mentale.

carti-pentru-copii
În concluzie, printre obiectivele atelierelor noastre de învățare rapidă se numără:

  • transmiterea dragostei de lectură (cea mai bună și ușoară modalitate de a crește, de a ne dezvolta);
  • antrenarea abilității de a citi eficient (folositoare întreaga viață, având în vedere că volumul de informație se mărește de la an la an);
  • dezvoltarea nivelului atenției, al vitezei de răspuns și al concentrării pe termen mediu și lung;
  • sporirea încrederii în ei și în șansele lor de reușită;
  • creșterea performanțelor școlare;
  • îmbunătățirea vocabularului, a memoriei și a creativității.

Învățați de mici să citească, vor deveni adulți care vor gândi, care vor căuta soluții. Citind rapid și lucrând mai repede sarcinile pe care le au de îndeplinit câștigă mai mult timp pentru celelalte activități care îi pasionează. Copiii vor deveni mai veseli, mai încrezători și siguri pe ei.
Vor învăța, prin intermediul acestui curs, că se pot adapta cu ușurință unui mediu nou și viitorul nu îi va mai speria.

Grupe:

In curând, detalii despre următoarea grupă de începători.

Investitia:  30 lei/ sedinta
(grupa 8- maxim 10 copii)
Materiale: copiii vor aduce o carte (aleasa de ei), penarul, un caiet si un vocabular.

 

Inscrieri AICI

   

Instructor coordonator:
Miky Doican, instructor de Citire Rapidă,
fondatoarea Clubului de lectură pentru copii ”Magia Cărții” &  instructor yoga pentru copii.

 

Cu drag si daruire!
Miky

Curs învățare rapidă pentru copii

Cometarii

comentarii

2 gânduri despre „Curs învățare rapidă pentru copii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *